top of page
Søk

Bursdag - Ida Alstad


I dag har Ida Alstad bursdag, og hun fyller 32 år.

Per dags dato spiller hun for Byåsen og har hatt en god sesong der. I januar 2016 fikk hun også sjansen til å spille for Gyør og gjorde en god figur der. Hun dro tilbake til Trondheim etter at sesongen var over. Før dette har hun også spilt for Team Tvis Holsebro og FC Midtjylland, men meste av karrieren har vært i Byåsen. Karrieren i FCM ble ødelagt etter en halv sesong da hun røk akillesen i cupfinalen.

Ida fikk debuten på landslaget 29.09.2009, og fikk være med til VM samme år. Hun spilte også EM året etter og vant da sitt først gull for Norge. Året etter ble det VM gull, før hun fikk OL debuten i 2012. Under EM samme år spilte hun sin livs kamp mot Montenegro i finalen, hun scoret hele 12 (!) mål. Det holdt ikke da det ble sølv tilslutt. Ida har vært en sentral forsvarsspillet, men har også et skudd det lukter svidd av. Etter at hun røk akillesen i 2014 fikk hun i utgangspunktet ikke være med til VM året etter. Det endte tilslutt med at Ida ble hentet inn før semifinalen pga skade på Mari Molid. Her ble hun en avgjørende brikke mot Romania i semifinale med sine to straffemål i ekstraomgangene. Mot Nederland i finalen satte hun 4 baller i mål.

Ida fikk også spille OL i fjor, men dette er det siste vi har sett av henne på landslaget. Hun har blitt danket ut av yngre og lovende spillere i denne omgang. Synes uansett Thorir skal se mot Byåsen og Ida, da hun har vært en viktig og avgjørende brikke for sitt lag denne sesongen.

Ida har 2 EM gull, 1 OL gull og 2 VM gull på CV'n + 1 EM sølv, 1 OL bronse og 1 VM bronse.Foto: LarvikogNorge


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page