top of page
Søk

Hver kamp lever sitt eget liv!


Nå er første serierunde gjennomført for alle lagene, og det ble noen sjokkerende resultater. Den største ''snakkisen'' ble vel Larvik - Fredrikstad kampen. Jeg må nesten bite i det sure eplet ettersom jeg var så sikker på hjemmeseier. Her kommer en liten oppsummering av kampene:


Ingen god start: Larvik var ikke våkne i første seriekamp og gikk på en smell mot nyopprykkede FBK. Foto: LarvikogNorge

Larvik - Fredrikstad 25-28 (12-13) Jeg tippet: Hjemmeseier

For mange ble det et sjokktap i kveldens kamp mellom Larvik og nyopprykkede Fredrikstad. Det var et heltent FBK som tok ledelsen fra start, allerede etter seks minutter sto det 1-4 til bortelaget. FBK kunne løpe lett igjennom i forsvaret ved flere anledninger, mens deres eget forsvar satt godt. Larvik slet med skuddene sine og gjorde flere tekniske feil. Hjemmelaget hentet seg opp igjen, og til pause sto det bare 12-13.

Det var Fredrikstad som satte standarden etter pausen også, og de lot ikke hjemmelaget slippe til. Larvik knappet inn ledelsen litt, men de be liggende to-tre mål bak hele veien. Det var ikke et samspilt lag som sto på banen i kveld, og jeg håper virkelig at Larvik kan jobbe seg igjennom dette tapet. Et åpent forsvar, dårlige skudd, tekniske feil og 5(!) straffebom ødela i kveld. De tre som får ok/godkjent av meg er Emilie Christensen, Martine Wolff og Guro Rundbråten. De to førstnevnte gjorde en grei figur fremover, og fikk til noen gode løsninger. Guro fikk ikke mye hjelp fra forsvaret, men hadde noen gode redninger her og der.

Jeg skal også gi masse skryt til Fredrikstad som jobbet hardt hele veien som et lag, både fremover og bakover. Det var en fortjent seier, i tillegg til to viktige poeng!

Banenes beste: Emilie Christensen 5 mål, Larvik og Jenny Caroline Sandgren (målvakt). Fredrikstad. Toppscorer: Linn-Kristin R Koren 6 (2) mål, Larvik og Anett Andersen 8 mål, Fredrikstad.

Glassverket - Vipers 19-43 (5-23)

Jeg tippet: Borteseier

Glassverket ble ingen målestokk for et veldig godt Vipers. Man synes neste litt synd på Drammenslaget som kun klarte å score 2 mål på de første 20 minuttene, Forsvaret til bortelaget sto som en mur, og bak hadde de en god Katrine Lunde. Det ble mye bom og feil, og en rotete omgang for Glassverket. Vipers utnyttet sine sjanser godt og satte flere baller i nettet,

Så skal jeg gi en liten hyllest til Glassverket som ikke ga seg etter den forferdelige første omgangen. Etter hvilen hentet de fram den siste energien de hadde og viste frem noe av det de hadde å by på. Det hjalp dessverre lite og resultatet ble tilslutt 19-43. Kari Brattset var sikker fra strek, kantspiller Vilde gjorde seg ikke bort og Jeanett Kristiansen satte inn noen susere. Vipers rullerte en del på sine spillere, og det var vel bare Kristine Lunde som ikke spilte. Renate Saastad Sømme viste sin rutine og sto frem for Glassverket i kveld.

Banenes beste og toppscorere : Renate Saastad Sømme 6 (2) mål, Glassverket og Kari Brattset 9 mål, Vipers.

Byåsen - Oppsal 26-29 (13-12)

Jeg tippet: Hjemmeseier

Det ble jevnt hele veien og kampen ble ikke avgjort ordentlig før 1 minutt før slutt. Lagene byttet på å lede underveis og det var hjemmelaget som hadde best kontroll i starten. Oppsal snudde resultatet 2 minutter etter hvilen. Byåsen slet med mye bom på flere sentrale spillere, i tillegg til at målvakten til Oppsal sto veldig godt mellom stengene. Hjemmelaget hadde heller ikke helt kontroll bakover i flere perioder,noe som gjorde at Oppsal sto fritt. Mette Leipart (tidligere Glassverket) scoret 4 mål fra kant for Oslo-laget og Christina Solheim Andersen sto frem bak fra banen. Hos Byåsen var Maren Aardahl ganske sikker fra streken, mens Marit Røsberg Jacobsen og Kristin Venn gjorde en OK kamp fra sine kanter.

Dette er to jevne lag og jeg føler kampen kunne godt begge veier. Det var det beste forsvaret og målvaktspillet som vant, og det ble Oppsal denne gangen.

Banenes beste: Maren Nyland Aardahl 6 mål, Byåsen og Rikke Marie Granlund (målvakt), Oppsal.

Toppscorer: Maren Nyland Aardahl 6 mål, Byåsen og Christina Solheim Andersen 6 mål (1), Oppsal

Stabæk - Tertnes 21-30 Jeg tippet: Borteseier

Er ikke så mye jeg får sagt om kampen da jeg ikke prioriterte å se den. Det holdt med tre kamper i går for min del. Synes det er imponerende at Tertnes tar denne seier etter at blant annet deres store profil Kjerstin Boge Solås røk ut før sesongen. De har kun 12 spillere til disposisjon i denne kampen. Tertnes tok ledelsen etter 13 minutter og så seg ikke tilbake!

Banenes beste: Josefine Intelhus 4 mål, Stabæk og Marie Davidsen (målvakt), Tertnes

Toppscorer: Josefine Intelhus og Henny Ella Reistad 4 mål, og Celine Sivertsen 6 mål

Molde - Gjerpen 29-25 Jeg tippet: Hjemmeseier

Denne kampen har jeg heller ikke sett på, men jeg tippet riktig. Molde var sterkest og det eneste hjemmelaget som vant denne runden.

Banenes beste: Caroline Martins (målvakt), Molde og Melanie Bak 5(1) mål, Gjerpen

Toppscorer: Anniken Obaidli 8 (1) mål, Molde og Melanie Bak og Dorthe Groa 5 (1) mål.

#larvikhk #eliteserien

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page