top of page
Søk

Vi må komme oss i hallen...


I mange sesonger har folk klagd på at spenningen har vært så liten i serien, og dette har vært noe av grunnen til at folk ikke kommer på kamp. Det har spesielt blitt brukt mot Larvik som har vært Norges suverene ener i serien over mange sesonger. Etter søndagens smell på hjemmebane, mot nyopprykkede FBK, så er det klart at denne sesongen ikke blir som tidligere. Så hva skjer med tilskuertallene nå? Vil troneskifte endre på tilskuertallene? Kan de hjemvendte profilene få opp stemningen? Og hva må klubbene gjøre for å trekke folk inn i hallen?

Den nye gullfavoritten Vipers Kristiansand har jobbet hardt de siste sesongene, og har som mål å bli Norges nummer 1 i løpet av 2018/2019. Slik det ser ut nå så kan det skje allerede denne sesongen. De har jobbet over flere år og kjempet hardt for å komme dit de er i dag. Det er Sørlandsklubben som har klart å samlet folket og fått til noe mange andre lag burde plukke opp. Skal vi se på tallene fra forrige sesong så var det ingen tvil om hvilket lag som var best på å få publikum på hjemmekamper. Tilsammen besøkte 17063 stykker Aquarama, dette tilsvarer 1706 i snitt per kamp. Bare mot bunnlaget Rælingen samlet de hele 1436. Bare Vipers og Byåsen hadde i gjennomsnitt over 1000 tilskuere på kamp, dette er tall som er godkjent etter min mening.

Larvik har hele veien vært suverene på bortebane, her har folk fra fjern og nær tatt turen. Spenningen med å se store stjerner boltre seg på håndballbanen har trukket folk på kamp. De har samlet tilsammen 14474 stykker over hele landet, det er tall som overgår alle de andre lagene. Kanskje ikke så rart med tanke på at de hadde spillere som Amanda Kurtovic, Anja og Gro Hammerseng-Edin og Linn-Kristin Riegelhuth Koren. På hjemmebane derimot har ikke interessen vært like stor for håndballstjernene. I snitt hadde de 691 tilskuere i sin egen storstue Arena Larvik i løpet av forrige sesongen. I kampen mot deres tøffeste konkurrent Vipers samlet de 823 stk, mens mot bunnlaget Rælingen kom bare 364.

Så kan vi sammenligne med de såkalte bunnlagene da. Stabæk står nederst med bare 3250 tilskuere på hjemmebane over en hel sesong, det er utrolig stusslig for norsk håndball. Man skulle jo tro at med ny og fin arena ville flere komme å se litt håndball. Også Oppsal (3331 stk) og Rælingen (4670 stk) slet med dårlig oppmøte på sine hjemmearena.

Tallene fra sesongens første serierunde var ganske blandet. Sola, Byåsen og Molde hadde over 1000 stykker på besøk, dette er tall som jeg håper vi ser mer av utover i sesongen også. 774 så at Larvik snublet mot Fredrikstad, mens bare 120 så på oppgjøret mellom Stabæk og Tertnes. Igjen; sistnevnte er bare synd for håndballen, rett og slett.

Flere av lagene har fått fine nye haller som burde dratt inn flere tilskuere. Blant annet Storhamar, Stabæk og Molde har fått ny plass å boltre seg på. Mye av grunnen til Vipers suksess er også at de flyttet over til sin storstue Aquarama for et par sesonger siden!

Denne sesongen har også flere profiler vendt hjem for å spille i norske klubber, blant annet Heidi Løke (Storhamar), Katrine Lunde (Vipers) og Camilla Herrem (Sola). Forhåpentligvis kan dette få flere til å komme å se norske stjerner spredt på flere lag i aksjon i hallene rundt omkring.

Så kan vi selvfølgelig sende ballen videre til alle klubbene. En ting er å rette blikket mot Sørlandet og ''kopiere'' litt av deres oppskrift. Når det er sagt så må lagene først og fremst gjøre den største jobben selv. Flere av klubbene viste seg frem i byen og møtte publikum før første serierunde , noe jeg ser på som positivt. Bare det å ta en prat med folk og gi litt av seg selv er ganske viktig. Bruken av sosiale medier har også bare blitt større og større, og her må de bare bli flinkere på å reklamere. Både instagram, snapchat og facebook blir godt brukt av flere av klubbene allerede, mens andre kan bli enda flinkere på det. Samarbeidspartnere må også inkluderes for å øke interessen, både med reklame og eventuelt med litt aktiviteter under kampene. Det er sikkert mye annet som kan gjøres, men her er noen forslag.

Jeg har jo sett at det norske folket er interessert og møter opp når det er store ting som skjer. Både landskamper og Europacup kamper har gitt fulle hus tidligere. Dette må bare overføres til klubbhåndballen.

Konklusjon: Håndball skal være gøy, så støtt ditt lag i med og motgang :) MØT OPP PÅ KAMP OM DU HAR MULIGHET.

PROFILENE VENDER HJEM: Kan flere store profiler trekke publikum? Ø.v: Alma Hasanic og Linn-Kristin Koren, Camilla Herrem, Lunde Tvillingene. N.v: Heidi Løke. Foto: LarvikogNorge


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page