top of page
Søk

To norske lag i Champions Leauge.Linka i hundre: Det ble hele 16 mål mot Gjerpen i går. Foto: LarvikogNorge

For en håndballhelg dette har vært, og sett med norske øyne kan vi være ganske fornøyde.

EUROPACUP:

Vi starter med de to lagene som har vært med i Europa kvalifisering: Vipers er nemlig videre i Champions Leauge, og det klarte de med mer eller mindre uten problemer. Mot HC Gomel på fredag vant de 43-19 (27-10), landslagsspiller Malin Aune ble kåret til banes beste. Bakspillerne Jeanett Kristiansen, Linn Sulland og Emilie Hegh Arntzen fikk boltre seg. Katrine Lunde spilte 1.omgang og sto godt med et bra forsvar foran seg. Også Kari Brattset var sterk fremover, scoret 4 mål og skaffet masse straffer.

Jeg så dessverre ikke finalen, men det ble en solid 42-14 seier over Podravka. Linn Sulland ble kåret til banens beste.

Thuringer blir Larviks motstander i gruppe C etter to seire i helgen.

Byåsen har også spilt to kamper for å kvalifisere seg til neste runde i EHF cup.

Første kamp var vel ikke helt velspilt og det ble veldig jevnt frem til slutten. Byåsen tok litt mer tak det siste kvarter og vant 34-29. Maren Aardahl og Oda Uthus scoret begge 6 mål i kampen. I går skulle det hele avgjøres og da var det ingen vei tilbake, Byåsen vant greit 28-18. Hele 11 spillere kom på scoringslisten, men Maren Aardahl scoret flest med sine 4. Det var Tonje Lerstad som ble kampens helt med 21 redninger!

Byåsen skal møte H.C. Dunarea Braila (Romania) i oktober.

ELITESERIEN:

Gjerpen - Larvik 20-40 (11-18)

Jeg tippet: Borteseier

Der kom endelig seieren, og godt var det. Larvik er ikke helt friskemeldt ,men de er absolutt på bedringens vei. De første 6 minuttene av kampene var så som så, da hjemmelaget blant annet ledet 4-3. Der i fra og ut var det Larvik som tok på seg sjefsrollen og så seg ikke tilbake. Dessverre ble Tonje Berglie skadet etter et kvarter, og ut i fra hva jeg leste på op.no så er det muligens noe som har røket. Veldig synd for en lovende god spiller. Guro Rundbråten var også solid og reddet mye i kampen, dette førte også til flere kontringer. Mathilde Rivas -Toft fikk vist seg frem og satte inn noen susere. Bakspillerne hadde god utteling på sine skudd, og det samme hadde strekspillerne. Det ble en helt annen kamp enn den mot Fredrikstad. Hos Gjerpen ble de store profilene jekket ned noen hakk og slet med å finne mulighetene. Melanie Bak satt inn 5 (11 forsøk), Andrea Rønning 3 mål (9 forsøk) og Dorthe Groa 1 mål (3 forsøk), det viser litt av hvorfor kampen ble som den ble. Uttellingen ble avgjørende, skuddene må settes for å vinne kamper.

Kampens store spiller ble Linn-Kristin Riegelhuth Koren med 16 mål (21 forsøk). Hun varierte skuddene og var bare veldig veldig god. Den ene kontringen snappet Linka selv, sendte til en medspiller og fikk den igjen før hun smalt ballen i mål. En periode hadde hun uavgjort mot Gjerpen alene, det sier jo sitt.

Banens beste: Annick Lipman (målvakt), Gjerpen og Linka, Larvik Toppscorere: Melanie Bak 5 mål, Gjerpen og Linka 16 mål, Larvik

Fredrikstad - Sola 30-25 ( 13-14) Jeg tippet: Borteseier

I en kamp hvor målvaktene sto i sentrum ble det en ganske jevn og spennende 1.omgang. Det var allikevel Sola som hadde det bittelille overtaket med 1 målsledelse hele veien, helt til Fredrikstad kom tilbake mot slutten av omgangen. Etter hvilen gikk Sola opp i en tomålsledelse, men hjemmelaget ga seg ikke og etter 10 minutter hadde resultatet snudd til 20-16. Da var det bare et lag på banen med en god målvakt i spissen, hun imponerte også i forrige kamp mot Larvik. I denne kampen synes jeg Fredrikstad viser at de er til å regne med. De fikk satt forsvaret, skutt og målvakten sto godt. Hos Sola fungerte ikke de viktigste spillerne, der i blant Tonje Nøstvold. FBK slapp også enkelt til i angrep ved flere anledninger.

Blir spennende å følge Østfoldlaget videre, mens Sola nå må opp noen hakk for å få sine første poeng.

Banens beste: Jenny Caroline Sandgren (målvakt), Fredrikstad og Kimberly Ewanovic (målvakt), Sola

Toppscorere: Louise Karlsson 6 mål, FBK og Line Ellertsen, Tonje Nøstvold (2) og Oda Aasheim, 5 mål hver.

Oppsal - Stabæk 33-31 (16-17) Jeg tippet: Hjemmeseier

Dessverre rakk jeg ikke å se denne kampen. Ut i fra live oppdateringene så ledet Oppsal med 1-3 mål hele veien.

Banens beste: Christina Solheim Andersen, Oppsal og Josefine Intelhus, Stabæk

Toppscorere: Christina Solheim Andersen 6 mål (1), Oppsal og Josefine Intelhus og Henny Reistad 6 mål, Stabæk


Overkjrøing: Vipers kan være fornøyde etter å ha kvalifisert seg til Champions Leauge. Foto: LarvikogNorge


4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page