top of page
Søk

Det største av det størsteNorges mestvinnende: Katrine Lunde står med hele 4 Champions Leauge gull med utlandske klubber. Heidi Løke (nr 5) har tre medaljer, samme som Cecilie Leganger. Foto: LarvikogNorge

I morgen starter den største turneringen for klubblagene - Champions Leauge.

Jeg tenkte å ta en liten oppsummering av Norges deltagelse i turneringen før en ny sesong. Det er Vipers og Larvik som skal kjempe om et nytt gull til den norske samlingen.

Det tok mange sesonger før et norsk lag endelig skulle ta det det store trofeet. Siden 1993/1994 sesongen har Norge alltid hatt et lag som har representert landet i den gjeveste Europa turneringen. Larvik deltok i 1994/1995 og 1997/1998 før de fikk fast plass fra 2000/2001 sesongen (med unntak av 04/05). Byåsen, Bækkelaget, Tertnes, Nordstrand og Glassverket har også deltatt.

Først i 2011 gikk et norsk lag helt til topps, da sto Larvik øverst på tronen etter mange forsøk. Det var heller ingen norske lag som noen gang hadde vært i en finale tidligere, Larvik hadde vært i tre semifinaler før 2011 uten hell. Før den norske sensasjonen hadde tre norske spillere vunnet med danske klubber. Cecilie Leganger var den første norske spilleren som var med på å vinne det største av det største. Både i 2005 og i 2007 kunne hun holde pokalen over hode med Slagelse. Søstrene Lunde kunne juble dobbelt med Viborg både i 2009 og 2010. Katrine har også vunnet to gull med Gyør (2013 og 2014).sammen med Heidi Løke. Kari Aalvik Grimsbø og Nora Mørk tok pokalen forrige sesong. Kari fikk da det eneste gullet hun manglet i sin samlingen.

Larviks vinnerlag 2011: Cecilie Leganger, Lene Rantala, Tonje Larsen, Sara Breistøl, Heidi Løke, Tine Rustad Kristiansen,Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Linn Jørum Sulland, Tine Stange, Olga Medvedeva, Thea Mørk, Amanda Kurtovic og Katja Nyberg.


SEIER I 2011: Her er Heidi Løke, Cecilie Leganger og Kari Mette Johansen under CL finalen i 2011. Ikke det beste bilde, men jeg var heldig å være med på første av to finalekamper. Dette er en av de beste håndballopplevelsen jeg har hatt som tilskuer. Foto: LarvikogNorge

HELGENS KAMPER CHAMPIONS LEAUGE: Med norsk deltagelse

Larvik - Thuringer Lørdag 07.10.2017 Kl 17.00 Viasat 4

Et helt nytt Larvik lag skal i ilden, og mange er nok spente på hvordan dette skal gå. Jeg tenker jeg skal gå inn med et åpent sinn og ha litt trua. Jeg føler mange dømmer dette Larviklaget litt ned, spesielt fordi de mangler tre(!) av sine rutinerte spillere. Thea Mørk sliter med en skulder og akillesen, Tine Stange har en tommelskade og Linn-Kristin Koren er gravid. Det er nå Kristine Breistøl som må gå foran med et ungt lag. Glassverket trioen Guro Rundbråten, Martine Wolff og Emilie Christensen har en sesong i Champions Leauge bak seg fra før.

Nykøbing Falster - Vistal Gdynia

Lørdag 07.10.2017

Kl 14.30 ehftv.com

Tidligere Glassverket spiller Tiril Merg skal i aksjon med sitt danske lag.

Gyør - FCM

Lørdag 07.10.2017

Kl 19.30 ehftv.com

Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø møter FCM med kaptein Veronica Kristiansen, Helene Gigstad Fauske og Tonje Løseth. Det blir nok en spennende kamp og mange norske spillere i aksjon.

Bucuresti - Krim

Lørdag 07.10.2017

Kl 19.00 ehftv.com

Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic gikk over til Bucuresti før denne sesongen og møter det tidligere storlaget Krim.

Metz - Vipers

Søndag 08.10.2017

Kl 19.00 Viasat 4

Vipers skal for første gang spille Champions Leauge og har et veldig sterkt lag. Blir spennende å se hvor langt de kan gå i turneringen.


8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page