Søk

En mer positiv opplevelse..


Helgen er over, og her er resultatene.

ELITESERIEN:

Fredrikstad - Molde 26-24 Jeg tippet (På facebook): Hjemmeseier

De to nyopprykkede lagene kjempet om viktige poeng. Molde miste sin profil Anniken Obaidli forrige kamp, hun er ute med nok en korsbåndskade. Fredrikstad har imponert hittil i serien, og vunnet 5 av 6 kamper. De ligger på en solid 2.plass bak Storhamar på tabellen.

CHAMPIONS LEAUGE:

Vipers - Buducnost 29-19 (15-11)

For første gang har et annet lag enn Larvik fått poeng i Champions Leauge på 6 år. Veldig morro for Vipers som fikk en positiv opplevelse på lørdag. De spilte en fantastisk kamp, og andre omgangen luktet det svidd av. En som skal trekkes frem er den suverene Katrine Lunde. Hun sendte inn en fantastisk VM søknad for å si det sånn. Hun tok det meste og viste en enorm styrke i kampen. Jeg vet ikke nøyaktig redningsprosent, men hørte det var snakk om 60 % på den offisielle statistikken! Tvillingsøster Kristine Lunde-Borgersen var stor i forsvaret, og bidro godt. Også en tidligere landslagsstjerne, Linn Sulland, satte 9 mål i kampen og storspilte fremover. Også Emilie Hegh Arntzen og Jeanett Kristiansen viste gode takter, sammen med kantspiller Vilde Jonassen og strekspiller Kari Brattset.

FTC - Larvik 37-33 (18-15)

Det ble nok en poengløs kamp for Larvik, men en mer positiv kamp. Dessverre ødelegger forsvarsdelen kampen, for 37 mål er for mye å slippe inn. Det å score 33 mål derimot er veldig bra, og flere kom med på scoringslista. Kristine Breistøl står alene med rutinen, og prikket like så greit inn 9 mål. Maria Hjertner har også en godt skudd som ble brukt 4 ganger, det samme med svenske Cassandra Tollbring. Tamires Lima satte 4 av 4 fra linja. Mathilde Rivas Toft har også begynte å henge med på dette nivået, og jeg må si jeg har fått sansen for henne. Larvik hang med i store deler av kampen, men da det gjenstod 20 minutter begynte de sakte å dra i fra! Larvik er avhengig av å få poeng i de siste kampene når, eller ser det dårlig ut med et mellomspill for det unge laget dessverre.

Krim - Nykøbing Falster 27-26 (15-15) Det ble ingen poeng eller mål på Tirli Merg i helgen.

FCM - Rostov - Don 24-21 (11-10)

Med trioen Veronica Kristiansen, Tonje Løseth og Helene Gigstad Fauske ble det seier til det danske lagene. Det er deilig å være norsk i Danmark. Både Kristiansen og Løseth satte inn 5 mål hver, og Fauske scoret 2.

Brest Bretagne - Gyør 26-23 (10-13)

Gyør startet best, men det ble en veldig jevn kamp utover i første omgang. Gyør startet best med 2 Grimsbø redninger, og ledet 6-2. Hjemmelaget hentet seg inn igjen og ledet 7-6. Det ble noen bom som førte til raske scoringer for hjemmelaget. De siste 10 minuttene hentet Gyør seg inn igjen og ledet 10-13 til pause. Brest Bretagne hentet opp ledelsen utover i andre omgang, og det sto 16-16 etter 40 minutter. 5 minutter før slutt satt Stine inn 20-25 til Gyør med et solid gjennombrudd, og avgjorde med det kampen. Nora slet litt med skytingen i kampen, men scoret 4 mål. Stine Bredal Oftedal gjorde en god figur med 3 mål på 4 forsøk. Godt å se at hun har kommet seg inn i laget. Hun gikk fra å være stjerna i Issy Paris til å bli en av ''mange'' i Gyør. Da gjelder det å finne sin plass, og det synes jeg hun gjorde i helgen. Kari Grimsbø gjorde også en god figur i kampen.


Tilbake fra skade: Kari sto godt for Gyør i helgen. Foto: LarvikogNorge

EHF CUP:

Byåsen - Dunarea 28-18

Byåsen startet best og fikk et solid utgangspunktet før siste kvalikkamp. Jeg synes laget fikk vist seg frem på en positiv måte etter en litt dårlig start i eliteserien. Kaptein Teodora Tomac tok ansvar, sammen med en god Moa Hôgdal som kom inn fra benken. Dessverre fikk Moa en overtråkk før hvilen og måtte se resten av kampen fra benken. Vi fikk en reprise av dette rett etter hvilen da Marit Røsberg Jackobsen også tråkket over og måtte ut. Hun scoret 7 mål og spilte nok en gang veldig solid fra sin kant. Kristin Venn fikk lite å jobbe med fra venstrekant, men scoret 2 fine mål etter pausen. Unge Maja Magnussen fikk sjansen i Jackobsens fravær og svarte med å sette to fine mål.

Maren Aardal, Hanna Ytterng og Ida Hernes bidro også positivt i kampen. Den som ble kåret til banens beste var målvakt Tonje Lerstad, hun sto som en vegg til tider!

Silkeborg Voel - Besacon 27-26 (14-8)

Med en solid ledelse til pause ble det en litt jevnere kamp til slutt for Stine Skogrand og co. Det ble heldigvis et poeng tilslutt. Stine satte 7 mål i kampen.

Glassverket - Issy Paris 17-26 (5-10)

Ikke noe overraskende resultat av det norske laget. Hanna Oftedal scoret 5 mål i kampen. Dessverre ble ikke kampen sendt noe sted, så vanskelig å si så mye om den.


Solide takter: Marit Røsberg Jacobsen har vist seg godt frem i høst. Holder det til en VM plass? Foto: LarvikogNorge


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle