top of page
Søk

Det gikk ikke etter planen.Ubeseiret: Oppsal gikk ingenting gratis i går. Foto: LarvikogNorge

Helgen er over og mange lag har vært i ilden. Flere lag har spilt kvalikk i EHF Cup og her ble det noen spennende oppgjør. I tillegg ble det spilt to kamper i eliteserien. La oss ta en titt på resultatene:

CHAMPIONS LEAUGE:

Larvik - Vardar 19-31 (9-16)

Larvik fikk en strålende start og fulgte Vardar helt til 9-9. Dessverre ble avslutningen på første omgang ganske avgjørende, for Vardar dro i fra. Det virket som lufta gikk litt ut ballongen for Larvik og det ble en storseier for bortelaget tilslutt. Emilie Christensen sto frem og gjorde en innsats. Mahilde Rivas Toft hadde også flere gode aksjoner, sammen med Martine Wolff.

Målscorere: Emilie 4, Kristine Breistøl 3, Mathilde 3, Martine 3, Tonje Berglie 2, Tamires Lima 2, Maria Hjertner 1 og Cassandra Tollbring 1.

Vipers - -Bietigheim 24-29 (8-16)

Etter forrige kamp å det ut som om Vipers kanskje hadde løst Champions Leauge knuta. Dessverre kom de ned på jorda igjen og det ble ikke helt den opplevelse vi håpet på. Jeg så ikke kampen, men har lest at de gjorde en elendig første omgang. Vipers vant andre omgang 14-13, uten at det hjalp på sluttresultatet. Vilde Jonassen ble kåret til banens beste i oppgjøret, hun scoret 5 mål. Målscorere: Jeanett Kristansen 5, Vilde 5, Kari Brattset 4. Tonje Refsnes 3, Linn Jørum Sulland 2,Malin Aune 2, Emilie Hegh Arntzen 1,Kristine Lunde-Borgersen 1 og Mathilde Kristensen 1.

Brest Bretagne - FCM 22-23 ( 10-12)

Det sto 22-22 ved fulltid, men FCM fikk et frikast som de satte i mål. Det var toppscorer Louise Burgaard som satte sin 10 og avgjørende scoring. Veronica Kristiansen scoret 7 mål i kampen, og Tonje Løseth scoret 1. Usikker på om Helene Gigstad Fauske spilte, da det ikke står noe mål/skudd på henne.

Rostov Don - Gyør 23-22 (12-12)

Kanskje et litt overraskende tap for Gyør, men Rostov-Don er ikke et dårlig lag. Stine Bredal Oftedal ble toppscorer med 5 mål og Nora Mørk satte 4 uten at det hjalp. Ut i fra statistikken ser det ikke ut som Kari Grimsbø har stått strålende i målet med 23 %.

Nykøbing Falster- Bucuresti 25-22 (13-14)

En viktig seier for det danske laget som kniver om 1.plassen i gruppa mot nettopp Bucuresti. En litt overraskende seier spør du meg, men morro for Tiril Merg og co. Marit Malm Frafjord scoret 4 mål for Bucuresti, mens Amanda Kurtovic satte 3 mål.

EHF CUP

BNTU-BElAZ Minsk - Tertnes 23-26 og 26-23 Sammenlagt: 52-52

Det ble spilt to kamper i helgen, og det endte 52-52. I første kamp vant bortelaget 23-26, Celine Sivertsen scoret 7 mål i kampen. Mens i går så ble resultatet omvendt 26.23 til Tertnes, med 7 mål fra Bodil Sørheim. Dessverre holdt ikke det da Minsk vant på bortemåleregelen. Veldig synd at det skal så lite til før man er ute. Allikevel er det en god prestasjon av Tertnes.

HC Dunarea - Byåsen 28-20 (13-11) Sammenlagt: 48-46

Byåsen spilte en såpass god kamp sist og vant oppgjøret med 10 mål. Siden de scoret over 18 mål (like mange som Dunarea scoret i sist oppgjør) så måtte hjemmelaget vinne med over 11 mål. Det ble ''bare'' et 8 måls tap og Byåsen er derfor videre til 3. kvalikk runde. Teodora scoret 8 mål i kampen og ble dermed toppscorer i denne kampen. Byåsen manglet Kristin Venn og Marit Røsberg Jackobsen.

Issy Paris - Glassverket 23-22 (13-11)

Sammenlagt 49-39

Eventyret endte i Paris, men vi skal ikke klage på dette resultatet. Det ble kun et tap med1 mål for Glassverket mot Paris laget. Hanna Oftedal scoret 1 mål. For Glassverket scoret Linn Andresen 4 mål.

Besacon Feminin - Silkeborg Voel 28-23 (13-12)

Sammenlagt 50-54

Stine Skogrand fikk direkte rødt kort etter å ha truffet en motspiller i ansiktet. Dette skjedde da Silkeborg fikk et direkte frikast før pausen. Motspillerne sto i mur og hoppet da Stine prøvde å skyte i målet. Laget tapte dessverre med 5 mål og er dermed ute av EHF cup. Stine scoret 3 mål i kampen, mens Hege Bakken Wahlquist satte 4.

Cercle Dijon Bourgogne - København 23-32 og 27-28 Sammenlagt: 50-60

Har ikke fått med meg at det er to norske spillere i København. Her spiller Line Bjørnsen og Marie Tømmerbakke. Sistnevnte tror jeg er skadet da hun ikke har vært med i troppen som har spilt mot det franske laget. De har vunnet begge sine kamper og er også videre. Line scoret 3 mål tilsammen i begge kampene.

Det er kun 1 norsk lag med videre i neste kvalikkrunde, men vi har to spillere representert i København og 1 i Randers. Sistnevnte gikk direkte til runde 3.

ELITESERIEN:

Stabæk - Sola 21-21 (12-11) Jeg tippet: Borteseier

Litt overraskende, men samtidig ikke. I år er eliteserien så åpen og alle kan slå alle. Bærumslaget viste flere gode aksjoner mot Larvik i forrige kamp og nok med seg mye av det inn i denne kampen. Stabæk fikk dermed sine første poeng denne sesongen. Regina Gulbrandsen ble kåret til banens beste, mens Henny Reistad ble toppscorer med 6 mål. Hos Sola ble Tonje Nøstvold kåret til banens beste og ble toppscorer med 6 mål (1).

Oppsal - Storhamar 20-33 (10-15) Jeg tippet: Borteseier Det ble vel aldri ordentlig spenning i kampen, selv om Oppsal gjorde en positiv figur. Serielederne ga ingenting gratis og kjempet med nebb og klør. Elise Skinnhaugen fortsatte storspillet, sammen med Inga Presker i mål og Ellen Marie Folkvord på linja. Betina Riegelhuth ble kåret til banens beste, mens Elise og Ellen ble toppscorere med 7 mål hver. Hos Oppsal sto Rikke Granlund godt i målet og Eira Aune hadde flere gode aksjoner. Kristin Halvorsen ble banens beste, mens Eira scoret 5 og ble toppscorer.


4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page