top of page
Søk

De har bare trengt litt tid.


Er det bare meg som synes helgene går alt for fort? Denne helgen har ihvertfall vært fylt med spennende håndballkamper, og her er resultatene:

CHAMPIONS LEAUGE

Vardar - Larvik 30-27 (10-11)

Larvik startet kampen med noen solide bom, før Tonje Berglie satt inn lagets første mål. Deretter smalt Mathilde Rivas Toft inn mål nummer to og sørget for en 2-1 ledelse. De sto også mye bedre i forsvar i starten, noe som gjorde at Vardar aldri havnet langt foran. Maria Hjertner viste også frem skuddarmen og sendte laget til 4-4 ti minutter ut i omgangen. Hun scoret også de to neste målene. Det var Larvik som kunne gå til ledelse med 10-11 til pause.

Maria og Kristine Breistøl viste gode takter med 6 scoringer hver. Jeg synes Mathilde Rivas Toft blomstrer om dagen og er en skikkelig spennende spiller. Martine Wolff var solid fra streken forover, mens Tamires var god bakover da hun sto på banen. Mari Finstad Bergum gjør en god forsvarskamp og scorer også et mål. Gabriela Moreschi reddet to viktige straffer det siste kvarteret. Da det gjenstod 10 minutter av kampen sto det bare 24-23 til Vardar, og Larvik øynet et håp om sin første CL seier. Dessverre ble det litt tungt mot slutten etter en hederlig innsats hele kampen, Vardar tok dermed siste stikk og vant med 3 mål.

I denne kampen satt forsvaret mye bedre enn tidligere og det virker som om laget er mer samkjørt. Forover derimot mangler det fortsatt litt, det var kanskje det som ødela en del i denne kampen. Det ble en del stygge bom på klare sjanser til tider, men det får vi bare leve med. Alt i alt er dette noe av det mer positive jeg har sett av laget, og de har vist at de bare trengte litt tid til å komme i gang. Jeg gleder meg til å se hvordan dette blir fremover :)

Mål: Brei og Hjertner 6 mål, Mathilde Rivas Toft og Cassandra Tollbring 4 mål, Martine Wolff 3 mål, Emilie Christensen 2, Tonje Berglie og Mari Finstad Bergum 1.

Bucuresti - Nykøbing Falster 39-26 (18-12)

Hjemmelaget snudde virkelig resultater fra forrige kamp (Tap 25-22). Jeg hørte noen rykter om at Marit Malm Frafjord gjorde en solid kamp, hun scoret 3 mål. Det samme gjorde Amanda Kurtovic. Nykøbing Falster har Tirli Merg på laget og hun satte inn 1 mål.

FC Midtjylland - Brest Bretagne 27-23 (12-7)

Veronica Kristiansen imponerte med hele 12 scoringer i kampen. Det ble derfor lagt inn en solid VM søknad. Tonje Løsteth satte 3 mål og Helene Gigstad Fauske sto igjen med en smultring.


On fire: Vipers satte Storhamar på plass med en 9 målsseier. Linn Sulland scoret hele 10 mål. Foto: LarvikogNorge

ELITESERIEN:

Storhamar - Vipers 25-34 (9-15) Jeg tippet: Hjemmeseier

Toppkampene ble virkelig blåst opp og mange var spente. Det ble full hall med over 1700 tilskuere, jeg var en av dem.Dessverre ble jeg litt skuffet over selve kampen for Vipers virket å ha kontroll mer eller mindre hele veien. Storhamar fikk til veldig lite - forsvaret fungerte ikke og forover ble det mye bom og feil. Det hjalp heller ikke (for Storhamar) at Katrine Lunde hadde dagen mellom stengene. Vipers der i mot fikk vist frem det gode spillet sitt igjen og var på hugget hele veien. Skuddene og forsvaret satt, i tillegg til en god målvakt. Til tider kunne Vipers spillerne bare løpe igjennom forsvaret til hjemmelaget. Linn Sulland og Jeanett Kristiansen skøyt Alma Hasanic ut av målet i perioder. Vipers kunne bruke hele troppen og fikk en god kamp. Arne Senstad prøvde flere formasjoner både fremover og bakover uten å lykkes denne gangen. Heidi Løke var solid og satte 7 scoringer bak tidligere lagvenninne Lunde. I morgen er det nye muligheter til å vise seg frem da det skal kjempes om en plass i NM finalen. Da kan det henne flere VM spillere står på banen for troppen taes ut på formiddagen på tirsdag. Dette kan jo være med å påvirke kampen litt.

Banens beste og toppscorer: Heidi Løke 7 mål og Linn Sulland 10 mål (1).

Glassverket - Stabæk 29-36 (12-18) Jeg tippet: Borteseier

Det var hjemmelaget som fikk den beste starten og hadde en 8-4 ledelse etter 9 minutter. Stabæk innså alvoret og hentet seg inn igjen fem minutter senere, før Glassverket igjen gikk tok tak. Det var allikevel Stabæk som gikk inn med det beste resultatet til pause. De holdt også ledelsen etter hvilen og endte opp med en komfortabel seier.

Banens beste og toppscorer:Renate Saastad Sømme 9 (1) mål og Jenny Handal Sneve 8 (3) mål

Fredrikstad - Oppsal 24-21 (11-13) Jeg tippet: Hjemmeseier

Kampen var jevn hele veien igjennom og lagene byttet på å ha ledelsen.Det var ikke mer enn 2-3 mål som skilte de.

Det var i de siste 5 minuttene at kampen ble avgjort, hvor Fredrikstad satte inn en sluttspurt med tre viktige scoringer

Banens beste: Ida Wernersen og Rikke Marie Granlund (målvakt) Toppscorer: Ida Wernersen (2) og Anett Andersen 5 mål og Guro Nestaker 5 mål.

Byåsen - Gjerpen 38-22 (22-9) Jeg tippet: Borteseier

Endelig kom den solide seieren vi har ventet på, etter en rimelig tung start på sesongen. Det ble en jevn start, men Byåsen dro sakte i fra etter 10 minutter spill. Til pause sto det hele 22-9, og det er mer enn solid. Kampen ble ikke spennende og Byåsen tok en sikker og viktig seier.

Banens beste:Moa Høgdahl og Vilde Andersen Vinje Toppscorer: Marit Røsberg Jacobsen 10 (2) mål og Melanie Bak 7 (3) mål

Sola - Molde 27-25 (9-11) Jeg tippet: Hjemmeseier

Camilla Herrem scoret åpningsmålet og sørget for en 1-0 ledelse. Lagene var jevne i starten, men Molde hadde en liten luke med 2 mål her og der. Først ni minutter ut i 2.omgang tok Sola igjen den knappe ledelsen, men Molde ville faktisk ikke gi seg. Først når det gjenstod 10 minutter tok hjemmelaget overtaket og Elisa Christensen satt inn en viktig scoring 2 minutter før slutt. Det ble en spennende kamp og Sola beholdt to viktige poeng.

Banens beste: Kristiane Knutsen og Caroline Martins (målvakt) Toppscorer: Camilla Herrem 6 mål ogRagnhild Valle Dahl 8 mål


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page