Søk

Sharing is not caring!


Etter gårsdagens store nyheter i håndballverden har det eksplodert med kommentarer, både av det støttende og ikke overraskende nok av det kritiske slaget. Nora har hatt en tøff høst og har kjempet en av sine hardeste kamper. En VM eller EM finale kan faktisk ikke sammenlignes. Selv om saken nå har kommet på bordet så er absolutt ikke kampen avsluttet. Hun har vunnet 1.omgang ved å gå i front og fortelle om det til hele Norge. Det var tøft, men så veldig viktig. Nora nekter å la hackerne vinne denne kampen.

Det er ofte kjente personer som blir rammet hardest. Nettopp fordi vi vet hvem de er. Det er nesten umulig å ikke vite hvem Nora Mørk er, selv om man ikke er så sportsinteressert. Du har nok sett henne på forsiden av VG eller i en videoreportasje på nettet. Da er det også viktig at de står frem og sier ifra at dette ikke er greit. For vet dere hva? Det er faktisk ikke OK. Det er viktig at de som har muligheten til å stå opp og si i fra at sånn her skal det ikke være. Hvorfor skal det være sånn i et samfunn? Hva er greia med at andre folk skal mer eller mindre ødelegge andres liv? For det er faktisk det dere gjør!

Jeg har lest litt i kommentarfelt på flere nettaviser (noe jeg ofte gjør i store nyhetssaker) og at noen faktisk sitter å lirer av seg hun i utgangspunktet ikke burde lagre bilder som ikke folk burde se er helt på tryne. Eller at hun bare nå går ut for å få sympati, fordi hun er kjent.

Det handler faktisk ikke om åssen bilder Nora har tatt med sin egen telefon. Den er privat, den er hennes, det er da for pokker ingen som skal inn på den for å dele bilder. Tro det eller ei så håndballspillere (og andre) et liv uten om banen. Hva de gjør der har vi ikke noe rett i å blande oss i. Det å ta disse bildene og dele med verden er å gå langt, langt over streken. Så kan man jo spørre seg selv hva disse hackerne faktisk får ut av det? Hva er greia med å krenke en person på denne måten? Hvorfor skal hun ikke få lov til å si i fra at nok er nok? Det er ikke bare Nora som har opplevd dette, dessverre. Så kanskje hun på denne måten kan få folk til å få øynene opp for problemet? Hun er og vil alltid være et forbilde for mange, og dette er den beste måten å ta tak i situasjonen på.

Det er ikke Nora sin skyld at bildene har blitt hacket av en idiot som ikke har antenner til å skjønne at dette er feil.

Limer et utdrag fra hva Gro Hammerseng-Edin skrev på sin instagram og på TV2.no.

''Hva sier det om deg som menneske når du bidrar til å spre bildene videre? Du kikker på dem med kameratene dine i garderoben? På hotellrommet? Bak lukkede dører. I skjul fordi du vet at du egentlig ikke burde. Er det også kriminelt eller er det bare karakterløst? Eller begge deler? Er du en av dem som ser med eller er du han som stopper opp og sier: nei, gutta, det her er vi for gode for. Beskytter du gjengen din framfor å ta et oppgjør med en ukultur?''

Hva slags samfunn har du lyst til å være en del av? Tar du din del av ansvaret for å forhindre at mennesker utsettes for slike alvorlige krenkelser? Må det ramme datteren din eller lillesøsteren din for at du skal forstå og få innsikt i hvor hardt det rammer?''

Det som også er deilig å se er all støtten hun har fått, spesielt fra Håndball-Norge. Det er viktig at vi står sammen for å spre budskapet om at #sharingisnotcaring.12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle