Søk

VM#1 Kanskje det er en fordel å tape åpningskampen?


I kveld er det VM åpning for Norge. De møter Ungarn, laget de møtte i Møbelringen Cup for 1 uke siden.

Denne kampen endte tilslutt 29-24 i Norges favør, men det var Ungarn som hadde initiativet hele kampen igjennom.

Ungarn er faktisk et lag vi har tapt mot hele 50 kamper på 83 forsøk. 29 ganger har det blitt seier og 4 uavgjort.

Siste seieren kom som sagt i Møbelringen, men under EM i fjor ble det en knapp 24-23 seier. I mesterskapssammenheng tapte Norge 29-24 mot Ungarn under EM i 2014. Dette viser at lagene har spilt veldig jevnt de siste par årene.

Tidligere har Ungarn vært et lag Norge har slått stort i både mesterskap og treningskamper. Mange husker nok 34-13 kampen under EM 2010 hvor Katrine Lunde sto som en vegg i målet. Heldigvis har laget kommet seg og det blir mer spenning nå.

Åpningskamper er alltid noe eget. Man vet aldri hvordan de ender, jeg vil nesten påstå at det er en ''prøvekamp''. I det store og det hele så har ofte ikke denne kampen så mye å si, selv om det er veldig viktig å vinne.

Norge har vunnet 1 av 3 åpningskamper under VM de siste årene. I 2011 gikk de på et overraskende tap mot Tyskland, mens i 2015 tapt de knepent 26-25 mot Russland. De positive er at det var Norge som sto øverst på pallen da gullet ble delt ut. I 2013 vant de 22-20 mot Spania, men da endte laget opp på en skuffende 5.plass. Så kanskje det er en fordel å tape åpningskampen?

NORGE - UNGARN 20:30 PÅ TV2!!


Foto: LarvikogNorge

#håndballvm #håndballjentene

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle