top of page
Søk

VM #6 - Hun er VMs beste målvakt


Gruppespillet er over, og allerede i morgen er det klart for 1/8 finale mot Spania. En tøff, men ikke umulig kamp.

Norge har vunnet 4 av 5 kamper, og ligger på en 2.plass i gruppen bak Sverige. De vant 3 kamper klart mot Polen, Argentina og Tsjekkia. De hadde en strålende 1.omgang mot Ungarn, som gjorde at de hadde kontroll. Mot Sverige slet de dessverre, spesielt bakover.

La oss ta en liten oppsummering av de norske spillerne før cupspillet settes i gang:

Alle spillerne får gjennomsnittskarakter, og en liten kommentar.

Målvaktene:

De to bakerste hos Norge har vært solide, men det har vært en som har vært mer avgjørende.

#16 Katrine Lunde 7,8 55 redninger på 124 skudd = 44 % Norges første målvakt, uten tvil. Hun sto 4 solide kamper på rad og har nå en redningsprosent på 44. Dette gjør henne til VMs beste målvakt etter gruppespillet. Hun har stått mest og har spilt i 3 timer og 7 minutter. Kampen mot Sverige trekker ned karakteren.

#1 Kari Aalvik Grimsbø 6

29 redninger på 69 skudd = 42 % Manglet litt mot Sverige der hun fikk spille fra start, men fikk vist seg frem mot Tsjekkia og Polen. Er regnet som 2. målvakt i dette mesterskapet, men dette er en rolle Kari takler fint. Hun har vært på banen i 1 time og 40 minutter hittil.

Bakspillerne

Vi har en solid trio som ''tar mye plass'' hos Norge. De er med i mye av spillet og har scoret,spilt. feilet mest og hatt flest assist.

#10 Stine Bredal Oftedal 7,4

23 mål/33 skudd = 70 %. Flest assist, 30 stykker og 7 tekniske feil

Jeg synes personlig Stine har hatt et veldig godt mesterskap hittil. Ikke bare har hun scoret en god del mål, men hun står faktisk med flest assist også. Hun har styrt spillet og vært en viktig bidragsyter. Stine storspilte mot Tsjekkia og ble min banens beste.

Hun har spilt tredje mest med 3 timer og 27 minutter.

#9 Nora Mørk 6,8

31 mål på 45 skudd gir en uttelling på 69 %. Har i tillegg 18 assist og 11 feil. Mot Ungarn i åpningskampen og praktkampen mot Tsjekkia strålte hun. Jeg syns også Nora var banens beste mot Sverige. Hadde ikke helt dagen mot Polen, men har gjort det godt hittil. Nora har spilt 2 timer og 44 minutter i mesterskapet.

#4 Veronica Kristiansen 6

20 mål på 37 skudd = 54 %. Har 20 assist og 6 tekniske feil

Slet i de to første kampene, men så kom treffene på rekke og rad. Strålte mot både Polen og Tsjekkia, men falt tilbake til gamle synder mot Sverige. Har holdt ut i 3 timer og 32 minutter på banen, nest mest.

Amanda Kurtovic 5,3

7 mål/12 skudd = 58 %. 9 assist og 7 tekniske feil.

Hun har forsåvidt ikke en dårlig skuddprosent, men det har blitt en del feil mens hun har hatt sjansen. Ønsker å se henne mer direkte på mål. Hun har noen solide og gode assist, i tillegg har hun scoret et par perlemål. Amanda har spilt 1 time og 18 minutter hittil.

Emilie Hegh Arntzen 4

3 mål/ 5 skudd = 60 %. 5 assist og 5 tekniske feil.

Har hatt 3 gode skudd og noen gode innspill til strek, men føler det går litt tregt når hun er på banen. Når det er sagt så er det jo vanskelig å holde tritt med Nora, Stine og Vicky. Emilie har høyden som sin fordel, ønsker at hun bruker skuddet mer.

Hun har bare spilt 3 av 5 kamper grunnet sykdom. Det har blitt 1 time og 13 minutter med spilletid for Emilie.

Emilie Christensen 5,6

2 mål/ 6 skudd = 33 %. 2 assist og 1 teknisk feil

Har spilt en knapp time og det er begrensa hva du får gjort på den tiden. Fikk en fin debutkamp mot Argentina, men slet mer mot Polen. Gjorde det greit mot Tsjekkia, men får ikke ut det hun kan 100 %. Når det er sagt så er det ikke Emilie vi er avhengig av i dette mesterskapet, hun må få prøve og feile litt. Har noen fine utspill til kant blant annet.

Helene Gigstad Fauske 5

2 mål/ 3 forsøk = 67 %. 2 assist og 3 tekniske feil.

Har fått lite spilletid (20 minutter), så vanskelig å si så mye. Det jeg kan si er at hun har et fantastisk skudd, det har hun fått vist frem to ganger hittil. Tviler på at det blir så mye mer spilletid, det spørs hvordan de andre kampene utvikler seg.

Kanspillerne Jeg synes kantspillet har blitt litt borte i dette mesterskapet. I tillegg har det blitt flere uvanlige bom på såkalte 100 % sjanser. Føler kantene må opp noen hakk før cupspillet.

Camilla Herrem 5,6

16 mål/23 skudd = 70 %. 2 assist og 1 teknisk feil

Jeg føler vi ikke har sett Camilla på sitt beste i dette mesterskapet. Det har vært flere bom på klare sjanser blant annet. Glimter til med noen lekre skruballer her og der. Håper Camilla kommer opp et par hakk, for det trengs inn i cupspillet. Det har blitt 2 timer og 54 minutter på banen hittil.

Stine Skogrand 5,4 8 mål/ 15 skudd = 53%. 2 assist og 1 teknisk feil.

Forvarsspesialisten står med 7 steals, flest av de norske. Hun har vært grei bakover, men har noe å gå på fremover. Er vant til å spille back for klubblaget, men må omstille seg for Norge. Har stått å banen i 3 timer og 34 minutter, og hun har derfor mest spilletid for Norge. I fjor spilte hun kun i 30 min, snakk om forvandling.

Marit Røsberg Jacobsen 5,2

9 mål/14 forsøk = 64 %. 1 teknisk feil.

Debutanten har fått en del spilletid, og hun har brukt sjansen greit synes jeg. Var litt usynlig mot Sverige og hadde ikke helt dagen mot Polen. Hadde sammen med resten en veldig god kamp mot Tsjekkia. Som debutant har hun fått mye tillit, og hun har vært på banen i 1 time og 57 minutter.

Sanna Solberg 5,2

10 mål/ 16 skudd = 63 %. 1 assist og 2 tekniske feil.

Har savnet den sterke Solberg i forsvar og treffsikkerheten fremover. Ønsker Sanna et par hakk opp! Hun har det som trengs bakover og har glimtet til her og der. Fremover er hun alltid veldig rask. Spilletid: 2 timer og 14 minutter.

Strekspillerne

Mange regner Løke som Norges beste strekspiller, men i dette mesterskapet er det debutanten som får den rollen

Kari Brattset 6,6

16 mål/ 22 skudd = 73 %. 3 assist og 2 tekniske feil.

For en debut hun har hatt. Fremover har hun vært solid, og bakover er hun sjef. Jeg er imponert av det jeg har sett hittil, og synes Kari (sammen med Oftedal og Lunde) har vært Norges beste. Det har blitt masse spilletid, 3 timer og 5 minutter.

Heidi Løke 6,3 13 mål/16 mål = 81%. 7 assist og 2 tekniske feil.

Heidi fikk en strålende start med 10 mål på 10 forsøk, men så ble hun syk. Dette preget nok spillet litt videre, for det var ikke den samme Løke som spilte mot Tsjekkia og Sverige. På fire kamper har det blitt 1 time og 36 minutter.

Vilde Ingstad 6,3

3 mål/ 4 skudd = 75 %. 1 assist og 0 feil.

Hun har sittet på benken i 2 av 5 kamper, men jeg synes hun har vært god den tiden hun har vært på banen. Synes hun ga Norge et løft bakover mot Polen og mot Tsjekkia. Har spilt lite fremover, men satt 3 mål. Dette var problemet i fjor, for da bommet hun mye i de første kampene. Vilde er nok et klart tredjevalg på strek, men hun takler rollen godt. Det har blitt 1 time og 16 minutter på banen.

Kilde: IHF


Kaptein med stor K: Stine Bredal Oftedal har hatt et veldig god mesterskap. Foto: LarvikogNorge


4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page