Søk

VM #9 - Det var ingen tvil


9-2, 17-10 og tilslutt 32-23.

Norge er ikke uslåelige leste jeg på VG før gårsdagens kamp. Det var Nederland som snakket, de må kanskje ta tilbake de ordene nå!

For det jentene viste i går var nok en maktdemonstrasjon - målvaktsredninger, forsvar og godt angrepsspill. Trenger vi noe mer?

Det var nok en gang bakspillerne som sto frem fremover. Nora Mørk satte like greit 5 mål i kassa, mens Vicky Kristiansen scoret 4 (på 4 forsøk) og Stine Oftedal satte 3. Camilla Herrem scoret 2 mål og fikk sitt landslagsmål nummer 600.

Katrine Lunde sto stødig nok en gang, hvor skal dette ende? Mens forsvaret med Kristiansen og Brattset var som noen murer. Det var en god del baller som ikke en gang kom forbi dem. Resten tok Lunde seg av. Nederlenderne feilet og bommet om hverandre.

I andre omgang ble det bittelitt spenning da Nederland faktisk fikk i gang spillet sitt. De kom dog ikke nærmere enn 6 mål bak, så Norge hadde kontroll hele veien ut. Det var Kari som fikk starte bakover etter hvilen. Hun slet litt i starten, men kom seg etterhvert med 6 redninger. Amanda Kurtovic som inn med en ny giv og satte 4 mål på 4 forsøk. Også Stine fortsatte å sette inn mål, samme med Nora Mørk. Heidi Løke kom inn mot slutten av begge omgangene og var solid fremover.

Håndballbørsen:

Katrine Lunde 9

7 redninger/ 16 skudd = 43.8 %

Avgjør kampen i starten og tar ''alt''. Forsvaret glipper litt mot slutten av omgangen, og da fikk Nederland et par ekstra mål. Alt i alt, nok en strålende kamp.

Kari Aalvik Grimsbø 7

6 redninger/19 skudd = 31,6 % Får starte etter pausen, men sliter litt. Kommer seg heldigvis utover i omgangen og får flere gode redninger på 100 % sjanser.

Emilie Hegh Arntzen 4

1 mål/ 3 skudd - 3 feil

Kommer inn mot slutten i denne kampen også. Får med seg 1 mål, men blir med det.

Veronica Kristiansen 9

5 mål/ 6 skudd - 2 feil

Spiller vel kanskje sin beste kamp i dette mesterskapet, spesilt i 1.omgang. Den spensten hennes er helt syk.

Heidi Løke 7

3 mål/3 skudd - 0 feil

Får sjansen tidlig i 1.omgang og setter ballen i mål. Får også sjansen i andre omgang hvor hun setter to. Blir viktig med sin råskap og rutine i finalen.

Stine Skogrand 6

0 mål/ 0 skudd - 0 feil

Forsvarsspillet sitter i 1.omgang, men det glipper litt etter pausen. Sitter mye på benken i 2.omgangen og er lite med fremover.

Vilde Ingstad - spilte kun helt på slutten

Nora Mørk 7

8 (1) mål/15 skudd - 2 feil

Setter 8 baller i mål og har flere assist. Er som alltid farlig i fremoverspillet til Norge. Når det er sagt synes jeg hun tar noen dumme sjanser også, blir mye bom og noen feil. Er uansett superviktig!

Stine Bredal Oftedal (c) 9 BB

6 (1) mål/ 8 skudd - 4 feil

Hennes beste mesterskap, og hun gir seg ikke i semifinalen. Får noen feil, men bortsett fra det så er hun Norges aller viktigste spiller. Hun har også blitt mye sterkere bakover. Tenker mer over hva hun gjør fremover nå.

Kari Brattset 7

2 mål/3 skudd

Får et par utvisninger, men kjemper som en helt bakover. Skaffer også to straffer og treffer på skuddene sine. Det virker som om Kari har så stor ro, og hun gjør akkurat det samme som hun gjør i klubblaget Vipers.

Helene Gigstad Fauske - Spilte ikke

Emilie Christensen - Spilte ikke

Amanda Kurtovic 8 4 mål/ 5 skudd - 0 feil

Setter fire fantastiske skudd og er virkelig i siget om dagen. Endelig viser hun hva hun kan på en god dag.


Foto: LarvikogNorge

Camilla Herrem 7

2 mål/3 skudd - 0 feil

Setter fart som vanlig og står solid bakover. En god kamp av venstrekanten.

Sanna Solberg 6

1 mål/1 skudd - 1 feil

Står godt bakover, men spiller ikke så mye. Scorer 1 mål.

Marit Røsberg Jacobsen - spilte kun litt mot slutten


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle