top of page
Søk

VM #10 - Siste hinder!


I dag er dagen, finalen i håndball VM 2017.

For tredje gang står Norge mot Frankrike i en finale. Skal vi ta tre av tre?

VM FINALEN 1999

Alle har vel hørt om VM finalen i 1999, hvor Norge trengte hele 4 ekstraomganger for å avgjøre. De vant tilslutt gullet på hjemmebane i Håkons hall på Lillehammer. En prestasjon som vil bli i historiebøkene for alltid. Cecilie Leganger, Kjersti Grini, Susann Goksør Bjerkrheim og Tonje Larsen var noen sentrale spillere den gang.

VM FINALEN 2011

Det skulle ta hele 12 år før Norge skulle ta et nytt VM gull. Igjen sto Frankrike på motsatt banehalvdel. Denne gangen ble det heldigvis ikke like spennende, for Norge skulle ha de gullet. Med 19-13 ledelse til pause, slo de tilslutt Frankrike hele 32-24. Katrine og Kristine Lunde, Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Karoline Dyhre Breivang manglet kun dette gullet for å få en komplett samling med både klubb og landslag. Tårene rant etter at seieren var sikret.

Fra før har Frankrike et VM gull fra 2003 hvor de vant over Ungarn. Norge vant også VM gull i 2015, i tillegg til de ovennevnte.

Frankrike er et sterkt lag, og har sin spesialitet i forsvaret. I tillegg har de en god målvakt som kan stenge buret på en god dag. Frankrikes trener var også med da de tapte for Norge i 1999. Han vet at han må gjøre noe lurt for å stoppe Norges raske spill. Så får vi se om han er lur nok til å stoppe de norske jentene.

Norge har vist et forsvars og målvaktspill uten om det vanlige mot både Spania, Russland og Nederland. Jeg håper virkelig det sitter i kveld også, hvis ikke kan det bli tøft. Fremover må skuddene og samspillet sitte om vi skal ha en sjanse til å få gullet.

Forhåpentligvis blir det en veldig spennende kamp!

Før kampen:

Målvaktene:

Katrine Lunde - Redningsprosent på 45 (1.plass) Kari Aalvik Grimsbø - Redningsprosent på 40 (3.plass)

Cleopatre Darleux - Redningsprosent på 39 (5.plass)

Amandine Leynaud - Redningsprosent på 35 (9.plass)

Toppscorer + assist

Stine Bredal Oftedal 43 mål (5.plass) + 44 assist (1.plass) = 87

Nora Mørk 59 mål (1.plass) + 23 (12.plass) = 82

Veronica Kristiansen 34 (20.plass) + 29 (6.plass) = 63

Alexandra Lacrabere 26 mål (40.plass) + 13 assist (39.plass) = 39

Manon Houette 31 mål (27.plass) + 1 assist (246 plass) = 32

Laurisa Landre 22 mål (50.plass) + 6 assist (98.plass) = 28

Grace Zaadi har flest assist, 20 stk (18.plass)

Norge - Frankrike kl 17.25 på TV2 (Sendestart kl 17.00


Bilde er fra treningskampene i sommer :) Foto: LarvikogNorge


10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page