top of page
Søk

VM #11 - Kan vi ikke bare være stolte?


Herregud så mye rart som har kommet både i media og fra personer det siste døgnet

Jeg egentlig litt flau og irritert.

Hvorfor kan vi ikke bare være stolte av en sølvmedalje? Hvorfor skal media komme med alle feilene og årsakene til tapet? Kan vi ikke bare innse at akkurat i går så var Frankrike bedre? Ut i fra gårsdagens kamp var det kun en vinner. Kan vi ikke i stedet være stolte for at vi har fått et sølv i et verdensmesterskap? Vi er nest best i verden!

Norge var ikke helt ute å kjørte i går, langt i fra. Forsvaret satt i store deler av kampen, de slapp da bare inn 23 mål. I utgangspunktet skal det være nok til å vinne håndballkamper, bare ikke mot Frankrike. Målvaktene hadde dessverre en dårlig dag på jobb, men hvem har ikke det da? Det er bare det at Norge har over 1 million personer som får med seg at ting ikke fungerer. Frankrike var tålmodige og kjempet hardt i 60 minutter, de knakk koden. Det synes jeg de skal ha ros for, og ut i fra gårsdagens kamp så unner jeg de gullet.

Så har vi en stor andel som forventer at Norge skal ta gull etter gull hvert eneste år. Dessverre kan vi ikke bare hente det, selv om det kanskje har sett slik ut i de tidligere kampene. Kanskje det er en oppvekker til det norske folk også? Jeg var også veldig skuffet rett etter kampen i går, men etter å ha tenkt litt så er jeg selvfølgelig veldig stolt av det jentene har prestert i hele mesterskapet.

På forskjellige forum skrev flere at de var glad for at Norge tapte og at det var til pass for dem. Nå kunne de kjenne på det å få tape, for de hadde allerede vunnet gullet på forhånd.

Jeg har ikke fått det inntrykket av at Håndballjentene forventer å få dette gullet. De tar en kamp av gangen, som Thorir sier. De har selvfølgelig lyst på gullet, men hvem vil ikke ha det da? De norske jentene sikter på medaljer i hvert mesterskap. Når de først står i en finale så er det naturlig at det er gullet de vil ha. Derfor kom også skuffelsen når det ikke ble sånn, og den henger nok i en liten stund til. Jeg bare håper at jentene skjønner etterhvert at sølv er stort og veldig veldig bra.

Det er vel mer spydig av VG som legger ut om hvor mye bedre Norge er enn Frankrike på flere punkter. Målvaktene var bedre, bakspillerne var bedre, osv. Media hadde vunnet på forhånd, ikke jentene. Så når det ikke gikk slik media hadde tenkt så slang de ut alt om''sjokktap'', ''dette gjorde Thorir feil'', osv. Vi tapte for OL sølvvinnerne, med 2 mål. Det kan vi ikke kalle et sjokktap!

Jeg er enig at man skal kunne ta en evaluering på hva som gikk galt og ikke. Det er masse forbedringspunkter, enten om man vinner eller taper. Jeg synes bare at VG og Dagbladet kunne vært mer ydmyke og fremsnakket jentene istedet for. Det var ingen ''Gratulerer med sølvet Norge'', bare ''Sjokktap'', ''Dette gikk galt'', ''Målvaktene sviktet'', osv.

Egentlig skulle dette være et litt positivt innlegg, men jeg kjente at jeg bare måtte få dette ut. Jeg skal lage et innlegg angående hele mesterskapet og hvordan jentene spilte da. Tiltross for at de ikke gikk helt til topps denne gangen så har det hatt et fantastisk mesterskap.


Foto: LarvikogNorge


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page