top of page
Søk

VM 2017 - på godt og vondt!


Før vi tar juleferie så skal vi oppsummere VM. Man kan si hva man vil, men dette er nok et av de beste mesterskapene dette laget har gjort.

Norge startet med 4 strake seire, blant annet mot Ungarn i åpningskampen. Det var ingen tvil mot Argentina, som ble en kasteball i mesterskapet. Kampen mot Tsjekkia var ellevill og våre tre bakspillere sto frem. Førsteomgangen der er noe av det beste de har gjort, 18 scoringer tilsammen på 18 forsøk. Mot Polen gjorde var de også stabilt gode. Dessverre kom smellen mot Sverige, dette gjorde at jentene våre fikk en tøffere vei til finalen. Mange var nervøse da de så hvilke lag som vi kunne møte, tre medaljekandidater. Først ut hva Spania som jentene holdt greit unna hele veien, og det endte med en 32-23 seier. Så kom kanskje den tøffeste utfordreren, OL vinner Russland. Jeg tror ikke bare var meg som beit negler før den kampen. Jentene startet tøft og ledet 7-2, før Russland kom tilbake på 8-6. Der ifra og ut var det kun et lag på banen. Sifrene endte 37-17 og jentene sjokkerte nok en hel håndballverden. Nederland var neste motstander, og det ble nok en maktdemonstrasjon med seier 32-23. Siste hinder ble Frankrike og dessverre ble det stopp her. Heldigvis kan vi være stolte og glad for en sølvmedalje.

Det er 16 (17) spillere som har vært i aksjon for Norge. Noen har fått veldig mye spilletid og jeg synes Thorir har rullert litt lite på laget. Det har vært de samme spillerne som har fått mye ansvar kamp etter kamp. Jeg følte at når det kladdet litt mot Frankrike så hadde det vært greit med noe nytt, og at de siste spillerne burde fått mer selvtillit når Norge ledet mye. Emilie Christensen og Helene Gigstad Fauske kunne nok vært inne i lengre perioder når Norge ledet med 10-15 mål. Bortsett fra det så fungerte bakespillerrekka nesten hele veien, det var kun mot Sverige og Frankrike det kladdet. La oss ta en titt på hvordan jentene har gjort det i mesterskapet:

Katrine Lunde 92 redninger/ 217 skudd = 42%

Snittkarakter: 7,5

Spiller vel et av sine beste mesterskap, i en alder av 37. Før finalekampen hadde hun et snittkarakter på 8,5 - det er verdensklasse! Jeg har sagt det hele mesterskapet, jeg har så respekt for den dama. Katrine har stått opp fra kamp nummer 1, og hatt få dårlige perioder i kampene som har vært. Det er kun kampen mot Sverige og Frankrike hun dessverre ikke fikk det helt til. Hun ble fortjent kåret til mesterskapets beste målvakt.


Kari A. Grimsbø 43 redninger/ 112 skudd = 38 %

Snittkarakter 5,7

Ble andre målvaktene i dette mesterskapet. Med Lunde sitt storspill ble det mest spilletid mot slutten da kampene allerede var avgjort. Det hadde allikevel ikke så mye å si, for Kari sto godt allikevel. Fikk starte mot Sverige, men da lykkes hun ikke. Kom også inn i finalen, uten at det hjalp. Bortsett fra det synes jeg hun står til godkjent +.

Emilie H. Arntzen 6 mål/13 skudd = 46 % Snittkarakter 4,3

Dette var ikke Emilies mesterskap, dessverre. Følte spillet stoppet opp litt da hun kom på, og i forhold til de tre andre bakspillerne så ble det lite fart. Hun har et godt skudd når det først sitter, men fikk ikke mulighet til å vise det frem så mye. Var også syk under to av kampene.

Jeg håper Emilie kan få litt mer stabilitet i spille sitt, men det avhenger også at e andre spiller henne opp i gode posisjoner.

Veronica Kristiansen 41 mål/ 68 skudd = 60 % (1 straffe) - 29 assist (6.plass totalt)

Snittkarakter 6,7

Hadde en svak kamp mot Sverige, og slet med skuddene i de to første kampene. I kamp nummer 3, mot Tsjekkia, løsnet det endelig. Hun ble i denne kampen kåret til min banens beste. Da satt både skudd, forsvarsspill og samspill med resten, Synes spillet satt mot Polen og videre i sluttspillet også. Veronica fikk vist frem hoppskuddet sitt flere ganger, i tillegg til at hun hadde fart i fintene fremover. Bakover i midtforsvaret tok hun også ansvar, sammen med Brattset. Jeg synes Veronica har hatt et stabilt og godt mesterskap.

Heidi Løke

24 mål/ 28 skudd = 86 %

Snittkarakter 6,3

Har ikke vært like sentral som tidligere, men det var det vel ingen som forventet heller. Er imponert over hvor god form hun er etter at hun fikk barn for bare 5(!) måneder siden. Forover har skuddene vært bra, og hun har skaffet mange straffer. Lager rom og er bevegelig på linja. Slet litt etter å ha vært syk, men spilte godt i de to første kampene. Ble min banens beste mot Argentina.

Stine Skogrand

10 mål/ 20 skudd = 50 %

Snittkarakter 5,5

Hylles for sin forsvarkvaliteter, og det skjønner jeg godt. Det hun har vist bakover har vært veldig godkjent og vel så det. Forover har de vært litt så som så. Hun har spilt kant på landslaget, men i klubblaget spiller hun back. Synes kanskje Thorir skulle satt henne litt som bakspiller da de slet fremover i perioder, jeg tror kanskje det kunne ha løst litt. Stine Skogrand storspilte bakover mot Russland og var meget sentral i den kampen.

Vilde Ingstad 3 mål/ 4 skudd = 75 %

Snittkarakter 6,3

Ble et klart 3.valg bak Brattset og Løke. Synes allikevel hun gjorde det godt når hun kom inn. Hun satte taklingene bakover og traff på de få sjansene hun fikk fremover. Vilde skal nok kjempe hardt for å fortsette å være med hvis både Kari og Heidi blir med videre. Når det er sagt så synes jeg hun leverte en god søknad i dette mesterskapet, og gir de to andre konkurranse på linja.

Nora Mørk 66 mål / 97 skudd = 68 % (25 straffer) - 26 assist (10.plass totalt) Snittkarakter 7,2

Er det ei som prøver på det umulige, så er det Nora. Hun gir seg aldri uansett og 8 av 10 ganger går det bra. Det blir noen feil og bom her og der, men jeg synes det har vært litt mindre av det nå enn tidligere. Nora har vært en avgjørende brikke for Norge, med blant annet 11 scoringer mot Spania i 1/8 finale. Hun hadde også en kanonåpning mot Ungarn i mesterskapet. Jeg synes det er sterkt å komme tilbake på den måten etter en tøff høst.

Stine Bredal Oftedal 44 mål/ 68 skudd = 65 % (8 straffer) - 46 assist (1.plass totalt)

Snittkarakter 7

Stine har hatt sitt beste mesterskap, og jeg er imponert over det hun har prestert. Hun var god og stabil bakover, men det var fremover hun var dronning. Ikke bare serverte hun ballene til de andre jentene, hun satte flere fantastiske skudd også. Slet litt mot Sverige og i finalen, men ellers har hun tatt ansvar hele veien. Synes hun har vist at hun er kaptein med stor ''K'', og hun har kvaliteter som andre håndballspillere bare kan misunne. Fintene satt og hun fikk fart i angrepsspillet til Norge, fikk en 10'er av meg etter kampen mot Russland.

Ble fortjent kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller.


Kari Brattset 21 mål/ 30 skudd = 70 %

Snittkarakter 7

For et debutmesterskap, man skulle trodd hun hadde spilt 10 mesterskap tidligere. Kari har virkelig tatt utfordringen og vært en bauta i midtforsvaret. Fremover har hun også truffet godt, men er kanskje ikke like bevegelig som Heidi. Når det er sagt får hun skapt gode rom og tar sjansen hun får. Skaffet også flere straffer. Håper å se henne på landslaget fremover.

Emilie Christensen

2 mål/ 7 skudd = 29 %

Snittkarakter 5,6

Det ble ikke mye spilletid i mesterskapet, og det gikk litt opp og ned. Det er vanskelig å komme inn i korte perioder og få gjort så mye i kampene. Hun fikk vist frem skuddarmen to ganger. Emilie må få mer selvtillit og spilletid så blir hun nok en viktig spiller for Norge i fremtiden.

Helene Gigstad Fauske 2 mål/3 skudd

Snittkarakter 5

Det ble kun 20 minutter i mesterskapet, og som Emilie ble det vanskelig å vise seg frem. Hun hadde to fantastiske skudd, og jeg gleder meg til å se mer av det fremover.

Amanda Kurtovic 16 mål/23 mål = 70 % Snittkarakter 5,5

Fikk en litt dårlig start, men jeg synes hun kom seg mer og mer i sluttspillet. Fikk mer tillit på back enn tidligere, men fikk det ikke helt til. Ting stoppet litt opp og det ble noen feil. Når det endelig løsnet kom skuddene på rekke og rad, og det ble noen gode assist. Skulle ønske hun klarte å få et litt mer stabilt spill, for vi har sett hva hun kan på sitt beste. Hun var strålende mot Nederland i semifinalen.

Camilla Herrem 23 mål /33 mål = 70 %

Snittkarakter 5,7

Ikke like sentral som tidligere mesterskap. Er som regel sikker, men det ble noen unødvendige bom i dette mesterskapet. Camilla er en uansett en viktig brikke i laget, og er også en god forsvarskjempe. Vi vet hva vi får av Camilla, og hun er en rutinert spiller. Hadde et godt sluttspill frem mot finalen.

Sanna Solberg 14 mål / 22 skudd = 64 %

Snittkarakter 5,4

Forsvarjobben er det ingen ting å si på. Hun er skaper ro og trygghet til resten av laget. Forover går det litt så som så til tider. Begynner å få noen mesterskap nå, men skulle ønske hun var litt mer frempå. Kan ofte bli litt usynlig på kanten, men det er ikke bare hennes skyld. Har et godt skudd og mye fart i beina, skulle bare ønske hun fikk vist det mer.

Marit Røsberg Jacobsen

9 mål/ 14 skudd = 64 %

Snittkarakter 5,2

Fikk sin mesterskapsdebut, men fikk mindre spilletid enn hva jeg hadde forventet. Viste seg greit frem da hun var på banen og har også vært god i forkant av mesterskapet. Hadde ikke helt dagen mot Tsjekkia, men slo til mot Polen og var veldig god.

Satt mer eller mindre på benken i alle sluttspill kampene!5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page