top of page
Søk

Anja og Gro - Helt uten baller


På torsdag var jeg på foredrag med Gro og Anja i Lillestrøm Kulturhus, og jeg må bare få skryte av disse to damene.

På en måte angrer jeg litt på at jeg ikke skrev ned litt av det som ble sagt og gjort, for det er ikke alt man husker etter et 2 timers langt foredrag. En ting som var sikkert er at de to timene gikk alt for fort, men de utnyttet tiden veldig bra.

De kom inn hånd i hånd mens ''Girl on fire'' ble spilt på anlegget i salen. Det var helt ærlig litt rart å se de i den settingen da jeg er mer vandt til å se de komme inn til Champions Leauge hymnen i Arena Larvik. Håndballen var plassert i hendene, men de kastet de fort i fra seg. Det er jo dette de skal drive med nå, livet etter håndballen.

Sammen er de fantastiske på scenen. Gro sa allerede i starten av forestillingen at dette var utenfor komfortsonen, men det syntes ikke. Hun var naturlig hele veien og veldig rolig, og tok plassen sin på scenen. Så har vi Anja som nyter å stå der, som elsker å få frem det hun brenner for. Hun lever seg så inn i det hun gjør med store armbevegelser, hopper rundt på scenen og setter seg ned for å forklare. Hun er så engasjert at det alene kanskje kunne blitt litt mye, men det ble det ikke. Anja og Gro byttet på å ta plass på scenen, mens den andre satt på en stol litt i bakgrunn. De fikk tid til å prate som sine ting og ting de brant for. Gro brenner veldig for likestilling og rettferdighet, mens Anja har Fearless som sin passion. Sammen klarte de å få et foredrag som engasjerte hele veien!

Selvtillit, likestilling, følge drømmene sine og nevnte Fearless var noe av det som kom frem i foredraget, i tillegg forskjellige tankesett og følelser. Det at alle passer inn på en eller annen måte, at man skal ha troen på seg selv og ha respekt for hverandre. Det å dra frem de positive følelsene og tankene i stedet for å dra ting inn i det negative. Dette er noe jeg personlige må jobbe en god del med, og man får noen tips til hvordan man skal kunne takle det i hverdagen. Dette er noe som treffer liten og stor, ung eller ''gammel''. Det var nettopp derfor det satt mennesker i alle aldre i salen også. Mange av de yngre ble nok fristet av å få sett sine store forbilder så nært, og derfor er det så viktig at Gro og Anja utnytter dette. De vet at de på en eller annen måte vil bli hørt, nettopp fordi de har vært så åpne, ærlige og gode forbilder i en årrekke allerede. Det er derfor det er så bra at de faktisk har valgt å starte/fortsette med foredrag etter håndballkarrièren.

De brukte alt fra egne historier og erfaringer til forskningsresultater. De hadde med flere øvelser som ble brukt i foredraget og dro blant annet opp flere i salen på scenen. De var heller ikke redde for å bruke hverandre på en humoristisk måte, og lagde morsomme historier ut fra helt hverdagslige ting. Vi får et innblikk i hvordan livet etter håndballen ble til. Sønnen Mio med sine tanker, spørsmål og herlige gullkorn. Veien til å bli foreldre og sjalusien til Anja som fulgte med. Hva kan vi selv gjøre for å snu om tankesettet? Og hva skal til for å klare de målene vi har satt?

Dette var et foredrag med en god blanding av humor og ærlighet om temaer som treffer hver og en av oss!

Har jeg mulighet til å dra på dette foredraget igjen så hadde jeg gjort det uten å tenke meg om. Legger med en oversikt over hvor de skal ha foredrag videre. Om du har tid og bor i nærheten - TA TUREN!!

15. mars - Samfundet,Gjøvik

11.april - Kolben kulturhus, Kolbotn 12.april - Drammens Teater

23. april - Kristiansand Kino

2.mai - Ibsenhuset, Skien

7.mai - Grieghallen, Bergen

9.mai - Kimen kulturhus, Stjørdal

24.mai - Blå grotte, Fredrikstad


Jeg satt helt bakerst i salen så bilde er ikke så mye å skryte av, men det var ikke det viktigste denne kvelden. Foto: LarvikogNorge


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page