top of page
Søk

Bursdag - Lundetvillingene


To store profiler- i dag fyller de 38. Hvem hadde trodd at Kristine og Katrine skulle være to store og viktige profiler for Vipers denne sesongen? I klubben de startet sin fantastiske karriere på ordentlig. egge to var med på å vinne bronse med Våg i 2003, nå går de for gullet sammen. Det er kanskje ikke like overraskende når det gjelder Katrine, men det Kristine har gjort 2 år etter at hun la opp er bare imponerende. Jeg tar av meg hatten for det disse to har oppnådd i løpet av sin karriere.


Comeback: Tvillingenes første seriekamp sammen i Norge på mange år - 03.09.2017.

Klubbkarrièren:

Katrine og Kristine spilte sammen i Våg, Aalborg og Viborg sammen frem til 2010. I sistnevnte klubb vant de to Champions Leauge gull og flere seriegull i Danmark. Deretter skilte de lag og det så ikke ut som de skulle spille sammen igjen, før Kristine Lunde-Borgersen tok en uventet vending før denne sesongen. Katrine Lunde gikk videre til Gyør i 2010, hvor hun vant to nye CL gull. Hun var også med på å vinne serien og den ungarske cupen. I 2014 kom nyheten om at hun skulle bli mor, og i mars 2015 ble datteren Atina født. Katrine valgte å dra til Rostov-Don i 2015, hvor hun spilte frem til 2017.

Kristine skrev i utgangspunktet en kontrakt med Hypo i 2010, men denne ble kansellert pga problemer med kontrakten. Hun valgte derfor å dra hjem til Kristiansand. Det ble lite spill den sesongen da hun ble gravid, og fikk sin første sønn i 2011. Kristine kom tilbake etter keisersnitt og spilte seg til en VM plass. I august 2013 kom beskjeden om at hun var gravid enda en gang, og i 2015 kom beskjeden om at karrièren var over. En av Norges mestvinnende spillere takket for seg. I fjor kom nyheten om at Katrine Lunde vendte tilbake til Vipers etter 13 år i utlandet. Ettersom Marta Tomac var skadet (Vipers playmaker) valgte Kristine Lunde å gjøre comback etter å ha fått sitt 3.barn. Det var for min del et overraskende valg, men hun har virkelig bevist at hun har noe på håndballbanen å gjøre fortsatt. Jeg synes hun har stått frem som en av Vipers viktigste spillere denne sesongen, sammen med tvillingsøsteren. De sto sammen da Vipers vant sitt første NM gull i desember 2017, tvillingenes første gull i Norge. Nå kan de faktisk vinne to gull til, i serien og sluttspillet.


Sammen igjen: Lunde tvillingene mot Storhamar 04.11.2017.

Landslaget:

Tvillingene debuterte på landslaget i 2001 (Kristine) og 2002 (Katrine). De fikk vel ikke den beste starten på karrieren, og Kristine spilte seg til bunn av karakterskalaen i noen av sine første kamper. Mens Katrine satt et helt mesterskap på tribunen. Lite skulle vi vite at disse to skulle bli to viktige bidragsytere i Norges gullalder fra 2004-2012. Tvillingene Lunde ble et nytt begrep i Norges kvinnehåndball.

Kristine Lunde ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller og beste playmaker under EM 2008 etter å ha vært kaptein for Norge. Hun storspilte og sto frem som en viktig brikke i laget. Mange husker nok comebacket under VM 2011 hvor hun ble bedre og bedre utover i mesterskapet. Finalen ble en av hennes beste kamper i karrièren, og hun bidro sterkt til Norges første VM gull på 12 år. Det kom ikke uten noen humper på veien. Kristine tok keisersnitt i januar og slet lenge med å komme seg ut av sofaen. Så fikk hun en skade i hånden i september/oktober og var nære på å gå glipp av mesterskapet. Det var derfor spesielt å stå med gullmedaljen rundt halsen og sønnen på armen da nasjonalsangen ble spilt. Hun hadde vunnet alt som kunne vinnes med landslaget!

Katrine har vært en en av Norges aller viktigste spillere og har blitt kåret til mesterskapets beste målvakt i VM 2007 & 2017, EM 2008, 2010 & 2012 og OL 2008. Hun sto til tider som en vegg for Norge, og det er mange episoder som sitter i minnet enda. Tåredningen mot Romania under VM 2009 og Ungarn kampen under EM 2010. Så kan vi jo nevne mesterskapet som var nå nylig. Mange trodde landslagskarrieren var over etter at hun ble valgt bort i både VM 2015 og EM 2016. Det å vende hjem til Vipers ga Katrine en ny giv, og det beviste hun i sitt 16(!) mesterskap.

Katrine står med 2 OL gull (08 & 12), 1 OL bronse (16), 1 VM gull (11), 2 VM sølv (07 & 17), 1 VM bronse (09), 4 EM gull (04,06,08,10) og 2 EM sølv (02 & 12). Hun har per dags dato 279 spilte landskamper og 3 mål. Katrine har spilt 3. mest kamper for Norge, kun slått av Susann Goksør Bjerkheim (296) og Karoline D. Breivang (305)

Kristine har 181 landskamper og 496 mål etter 11 år på landslaget. Hennes aller siste landskamp ble mot Montenegro i EM finalen 2012, hvor de dessverre tapte 34-31 etter ekstraomganger. Hun har 2 OL gull (2 forsøk i 08 & 12), 1 VM gull (11), 2 VM sølv (01 & 07), 1 VM bronse (09), 3 EM gull (04,06 & 08) og 1 EM sølv (12)


Kamp nummer 279: Katrine i sin kamp nummer 279 - 25.03.2018. Hun ble sittende på benken under hele kampen pga Thorir hadde med 3 målvakter.


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page