top of page
Søk

Bursdag - Mørk tvillingene


I dag har Thea & Nora Mørk bursdag.


Tvillingene har vært profiler for Larvik over flere år, i tillegg til at Nora har fått sin plass på landslaget.

De fulgte hverandre tett i både Bækkelaget, Aalborg og Njård, før Nora tok turen til Vestfold i 2009. Hun fikk en sesong i Larvik før Thea fulgte etter i 2010. Nora hadde en stor plass i laget, mens Thea ble venstrekant nummer tre bak to store profiler. Dessverre har mye av tiden vært preget av skader for begge to. Nora var ute fra 2011 - 2013, mens Thea har vært på og av siden 2011. Det har vært knær og skulder som har vært de største problemene.

Thea har vært mer og mer fremtredende i laget, selv om det har blitt noen skadeavbrekk. Spesielt 2016/2017 sesongen fikk hun vist seg frem skikkelig. Da fikk hun også plass på årets lag i eliteserien! Hun har også vært veldig veldig god etter comebacket i januar. Thea har vært en kaptein for Larvik med stor K. Dessverre kom beskjeden om at hun forlater laget etter 8 år, og får nye utfordringer i København neste sesong. Nora tok steget videre og gikk til Gyør i 2016, og blitt en av de største profilene der. Hun har vunnet nok et Champions Leauge gull blant annet. Dessverre røk kneet i januar, og hun er ute i en lengre periode igjen.

Thea har fått 7 landskamper hittil, og hun har nok en real sjanse til å komme seg til mesterskapet i desember. Vi får krysse fingrer og tær for at hun holder den formen hun er i nå, da er det isåfall ingen tvil.

Nora har vært en stor profil siden ungdomsårene. Hun kom med på EM All Star Team for junior i 2009 (beste høyreback) og ble samtidig mesterskapets beste spiller. For senior har hun kommet på All Star Team i 2014,2015 og 2017. Nora har også All Star Team plass i Champions Leauge som beste høyre back 2 ganger. Hun debuterte for landslaget i 2010 og ble fort en yndling på høyrekanten. Skadene tok henne og hun var ikke med fra 2011 - 2012, men comebacket kom i 2013. Siden det har Nora vært en viktig bidragsyter for Norge som høyre back og vært blant annet toppscorer i hvert mesterskap. Det har blitt 2 EM gull, 1 VM gull, 1 OL bronse og 1 VM sølv siden debuten.

Det er ingen tvil om at vi skal følge disse noen år til, og jeg gleder meg spesielt til å se utviklingen til Thea i København!!


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page