Søk

Nå skal det avgjøres!


Det er bare to uker igjen av serien 2017/2018, og allerede i morgen får vi mest sannsynlig vite hvem som tar gullmedaljen. Blir det Vipers eller Larvik?


Vipers hentet inn den ene stjernespilleren etter den andre og hadde et sterkt lag på papiret før sesongstart. Kristine Lunde - Borgersen gjorde comeback, mens tvillingsøster Katrine vendte hjem. Malin Aune og Emilie Hegh Artnzen vendte nesen til Kristiansand. I tillegg hadde de Linn Sulland, Jeanett Kristiansen og Kari Brattset på laget fra før. Tiltross for mange gode navn på blokken ville det allikvel ikke si at det ble en enkel vei for laget. Det så bra ut i starten av sesongen med blant annet en solid 19-43 seier over nedrykkslaget Glassverket. Så kom smellen i oktober mot Tertnes, det ble et uventet 26-25 tap. De viste forøvrig en måneds tid senere at de ikke lot seg vippe av pinnen etter bommen,og overbeviste med to sterke seiere (i cup og serien) mot Storhamar. Larvik og Vipers møttes i første kampen etter nyttår, og her ble det overraskende nok poengdeling. Larvik hadde matchballen, men sløste den dessverre bort.Det ble en ny poengdeling da Vipers møtte Oppsal på bortebane for en måned siden. 11 dager senere slo de medaljekanditaten Storhamar med 6 mål.

Så tiltross for facorittstempelet har ikke Vipers vært den soleklare enere. De har absolutt bevist at de har noe i medaljekampen og gjøre, men det har gått litt opp og ned denne sesongen. Det var mange nye spillere i laget før sesongstart, og det er ikke bare bare å bli samspilt på kort tid. Når det er sagt så er de nok klare for å kjempe med nebb og klør om gullmedaljen i år.


Så har vi Larvik da. Det er en historie for seg selv, og da skjønner vel alle hva jeg snakker om. Det suverene ener laget i flere tiår, et lag som tok gull på gull i både serie, nm og sluttspillet. Laget som hadde de største norske navnene på blokken. Laget som hadde spillere som fornyet kontrakten år etter år. Plutselig sto de der med mer eller mindre 10 spillere som takket for seg. Tre store profiler i Gro og Anja Hammerseng-Edin og Karoline D. Breivang la opp, mens blant annet Amanda Kurtovic, Sandra Toft og Marit Malm Frafjord gikk til andre klubber. Nye (og for mange: ukjente) navn dukket opp på blokken. Mange hadde nok hørt om Martine Wolff, Guro Rundbråten og Emilie Christensen, mens Mathilde Rivas Toft og Tonje Berglie var mer ukjent. Noen kjente navn sto igjen,Tine Stange, Thea Mørk, Kristine Breistøl og Linn-Kristin Riegelhuth Koren var kjernen i laget.

Laget startet med et (overraskende) tap mot nyopprykkede Fredrikstad på hjemmebane. De fikk vist seg fra en bedre side med 40-20 seier over Gjerpen ,mens borte mot Sola tapte de i siste sekund. Den største utfordringen kom mot Byåsen, og her sto de sammen og vant solid 31-24. Jeg tror vi alle kunne være glade for at de ikke måtte møte Storhamar og Vipers før etter jul, for samspillet var litt så som så i høst. Dessuten manglet de Thea Mørk og Tine Stange i store deler av høstsesongen pga skader. Det hjalp ikke da at Linka annonserte at hun var gravid etter kampen mot Glassverket. Hun hadde vært Larviks store spiller og profil med flest mål (49 stykker). Målrekorden holdt hun faktisk ut helt til januar, det sier jo sitt. Tiltross for en litt humpete start klarte de seg godt frem mot jul, hvor det blant annet ble en spennende kamp mot Oppsal. Her vant Larvik i aller siste sekund. Etter nyttår var Thea og Tine tilbake for fullt, og June Andenæs kom inn i forsvaret. Larvik prestert å spille uavgjort mot Vipers og vant med 1 mål (i siste sekund) mot Storhamar. Det ble også et målsseier mot Tertnes i midten av mars.

Jeg er imponert over det Larvik har prestert med det laget de har hatt. De nye har virkelig tatt sin plass og sitt ansvar for at dette skal gå veien. Det blir utrolig spennenden å følge med laget videre, både i avslutningen av denne sesongen og neste sesong.

At gullkampen blir spennende er det ingen tvil om. Vipers har et tett kampprogram i avslutningen, så får vi se hvordan det påvirker kampen!

VIPERS - LARVIK ONSDAG 11/04 20:30 TV2 ZEBRA (OG SUMO)


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle