top of page
Søk

Nå trenger Larvik Håndballklubb din hjelp!


I forrige uke fikk Håndball Norge et troneskifte da Vipers Kristiansand sikret gullet i forrige uke. Larvik vant sølvkampen mot Storhamar og imponerte i en sesong hvor mye rutine manglet. Sportslig har Larvik prestert veldig godt i mange mange år, men de siste årene har det økonomiske ødelagt litt av omdømme til klubben. Nå er de igjen truet av konkurs bare noen uker før sluttspillfinalen.

28.01.2015 kom meldingen om at Larvik ble truet av konkurs. De trengte 5 millioner innen 20.februar, ellers ville laget være borte ''Årsakene til den kritiske situasjonen er feilsatsing på Jippi Lekeland, for høye driftskostnader i forhold til inntektene og dårlig økonomisk styring.'' De kom seg ut av krisen med et nødskrik og klubben fortsatte under sterk overvåkning. De startet sesongen etter med -3 poeng, og fikk ikke skrive nye kontrakter. De kunne fornye spillere med kun et år av gangen, og de kunne bare ha 16 spillere i troppen. Tine Stange sto på skadelisten som spiller nr 17 og endte opp med å spille gratis for klubben i sitt hjerte. Med hjelp fra lagvenninne Marit Malm Frafjord og en ekstra jobb fikk hun kontrakt året etter.

23.04.2018 - Larvik trenger 3 millioner innen 9.mai ellers går de konkurs. De har ikke engang råd til å spillerne lønn.

Denne meldingen kom under en uke etter at laget,uten de store profilene, vant sølvet kun 1 poeng bak Vipers Kristisand. Etter at de mistet 10 profiler i fjor sank markedsverdien, i tillegg har publikum fluktet fra kampene, sånt blir det jo ikke penger av.

Man kan si mye om Larvik, og mange har nok revet seg i håret over hvor sterk dominansen de har hatt i håndball Norge de siste tjue årene. Gull i sluttspillet, NM og serien har havnet i Vestfold gang på gang. Spillere som Kari Mette Johansen, Tonje Larsen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Tine Stange har vært i troppen over flere sesonger. Landslagsspillere har blitt fostret opp på rekke og rad, mens store profiler som Gro Hammerseng-Edin og Cecilie Leganger har blitt fristet til Vestfold for å nå drømmen om Champions Leauge gull.

Mange godtet seg nok litt ekstra da det endelig ble troneskifte denne sesongene, men hva hadde Håndball Norge vært uten Larvik Håndballklubb? Under EM 2010 var over halve landslagstroppen fra Larvik HK og de har vært godt representert i mange år. De har utviklet de store profilene og fått dem opp og frem i Europa. Larvik er også det eneste norske laget som har vunnet Champions Leauge, og de har også vært i flere finaler. Laget med trenere og spillere, i tillegg til folkene rundt har jobbet hardt i mange år for å holde klubben i gang. De har tatt vare på spillerne, holdt kontinuteten og kjempet for å holde posisjonen i toppen. Jentene har hatt med og motgang både på og utenfor banen,men Larvikjentene har stått sammen i de verste stormene. De har mistet profiler flere ganger tidligere (enten ved skade eller overgang til andre klubber), men det toppet seg da hele 10(!) stk forsvant før denne sesongen. Mange nye fjes har kommet inn og de fortjener en sjanse til å bli værende i klubben. . De har fått en sesong hvor de har spilt sammen og bygget opp et lag helt fra bunnen. De fikk sølvet selv om mange hadde dømt de nord og ned. De var 1 (!) poeng unna å ta gullet fra Vipers, et usselt poeng. På mange måter har de over prestert i årets sesong. Jeg har et hjerte for denne klubben, og jeg er så imponert og stolt over hva disse jentene har klart. Disse jentene som står i klubben i dag har ikke gjort annet enn å spille som et lag og kjempe for hvert eneste poeng i årets serie. De fortjener ikke at klubben skal gå til grunne før en eventuell sluttspillfinale.

Nå trenger de vår støtte mer enn noen gang!

Mange er nok lei av at klubben skal bli reddet nok en gang, men jeg HÅPER virkelig at dette ikke er noe folk ønsker. De har kanskje mistet gulltronen, men de trenger ikke å miste laget også. Jeg håper de kan få være med å kjempe i toppen over flere sesonger .

Akkurat DU kan være med å hjelpe LARVIK HÅNDBALLKLUBB: Det er mulig å kjøpe en Larvikpakka til 10 000,-. Her får du et sete i Boligmappa Arena Larvik til alle hjemmekampene, to billetter til kick-off og billett til Anja og Gro sitt show. Send en mail til jtb@larvikhk.no Dette er kanskje ikke noe alle har mulighet til, men da finnes det andre måter:

VIPPS valgrfritt beløp til 518646 og eller til kontonr: 6276.05.41317. (Pengene blir tilbakebetalt om de ikke når målet)

Reposter videoen Larvik Håndballklubb la ut på sine facebooksider:2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page