Søk

Sesongen 17/18


Da var enda en sesong (nesten) over, og denne blir nok lagt inn i historiebøkene for mange. La oss oppsummere året som har gått!

Det har kommet noen overraskende resultater denne sesongen, og spenningen har vært til å ta og føle på. Serien ble (overraskende nok) ikke avgjort før nest siste serierunde, og sølvmedaljen ble delt ut i siste kamp. Tilslutt var det Vipers som tok gullet, Larvik fikk sølv og Storhamar tok bronsemedaljen. Glassverket, Stabæk og Sola rykker alle ned til 1.divisjon fra neste sesong. Vipers vant også NM finalen i desember etter å ha slått Stabæk. Så blir det spennende å se om de får et nytt gull på lørdag, da skal sluttspillet avgjøres mot Larvik.

Vi får ta en liten oppsummering på toppscorere, publikumstall og litt diverse.

Toppscorerlista: Melanie Bak (Gjerpen) scoret flest mål. På 22 kamper ble det 143 stk, men 44 av disse var fra straffemerket. Ida Marie Wernersen(fredrikstad) kom på 2.plass med 139 mål. Hun scoret 89 spillermål og 50 straffer på 22 kamper.

På 3.plass har vi Linn Jørum Sulland (Vipers) med 138 mål, og 41 av disse var straffer. Hvis vi skal se på rene spillermål så topper Betina Riegelhuth (Storhamar) listen med sine 117 mål, hun satte også 7 straffer (5.plass totalt). Stabæks Henny Restad scoret 116 og Kari Brattset (Vipers) puttet 108 denne sesongen. Alle spilte 22 kamper.

Hos Larvik er det Maria Hjertner som topper listene med 79 mål på 22 kamper. Thea Mørk satte 78 mål på bare 13(!) kamper, men 32 av disse er straffer. Må jo nevne (igjen) at Linn-Kristin Riegelhuth Koren scoret 49 mål (19 straffer) på 5 kamper.

Bestrafninger: Celine Sivertsen (Tertnes) er nok den ''slemme'' i klassen i år - 9 advarsler, 15 utvisninger og 2 røde kort. Sherin Obaidli fra Molde har 7 gule, 20 utvisninger og 0 røde kort. På 3.plass har vi landslagsspiller Silje Waade (Byåsen) med 10 gule, 13 utvisninger og 1 rødt kort.

Larvik spiller Tamires Lima ligger på 14. plass med 6 advarsler og 10 utvisninger.

Tilskuere: Vipers er igjen suverene med et snitt på 1521 tilskuere per hjemmekamp, og 882 borte. De har hatt ovet 16000 besøkende på hjemmekampene denne sesongen (i eliteserien) og 9709 på alle bortekampene. Tilsammen er det 26440, det er ganske imponernede. Storhamar ligger ikke så langt bak med sine 23822 besøkende på både hjemme og bortekamper. Over 12 000 tilskuere har vært i Boligpartner Arena denne sesongen.

Larvik har slitt veldig med tilskuere tallene, spesielt hjemme. De har bare hatt 6598 besøkende i Arena Larvik denne sesongen, men nesten det dobbelte på bortebane. Jeg håper dette kan ta seg opp igjen neste sesong, spesielt nå som så mange har bidratt for å redde klubben. Noe må de jo bety for lokalbefolkningen.

Mest overraskende resultat:

Dette har vært en sesong hvor det faktisk har vært en del overraskende resultater. Den største skrellen kom nok når Stabæk slo Larvik i NM semifinalen under ekstraomgangene. Det var det vel få som hadde trodd. Det begynte jo faktisk allerede i serieåpningen da Fredrikstad slo Larvik 28-25, og det ble ikke bedre da Sola vant med 1 mål to sekunder før slutt to uker senere. Larvik kom seg mange hakk og slo til med en uavgjort mot Vipers og etmålsseier mot Storhamar på nyåret. Den overlegne seieren i sølvkampen var også litt overraskende spørr du meg. Også Oppsal har slått til med noen skreller i år, en seier mot Byåsen i første runde og uavgjort mot Vipers tidligere i år.

I siste runde slo nedrykkslaget Sola til og vant over Vipers med 1 mål. Tertnes sin seier mot Vipers var vel også en ganske stor prestasjon

Europa:

Larvik var direkte kvalifisert til Champions Leauge. De røyk i gruppespillet og gikk videre til EHF Cup istedet. Vipers måtte igjennom en kvalifisering til CL og dette klarte de med glans. Dessverre ble ikke Champions Leauge spillet slik de hadde håpet og de røyk sammen med Larvik ut i gruppespillet. Larvik måtte takke for seg i kvartfinalen mot Viborg, men Vipers tok steget helt til finalen. Der ble en imponerende sølvmedalje etter et veldig surt 1 målsstap.

Byåsen. Tertnes og Glassverket var også videre til kvalifisering i EHF cup. Byåsen tok seg videre til gruppespillet, men røyk ut her.3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle