top of page
Søk

KLASSIKEREN


I dag kommer håndballklassikeren, og da snakker jeg selvfølgelig om Byåsen - Larvik. Kampen blir vel nesten som ''Grevinnen og Hovmesteren'' på lillejulaften.Det var disse to lagene som kjempet i toppen av tabellen i mange sesonger. Gull og sølvplassen mot hverandre, Larvik var storesøster hele veien, Byåsen forble lillesøster. Ting har endret seg en god del de siste årene for begge lag, men kampen forblir en klassiker. Lagene har mistet flere gode profiler opp i gjennom,men har klart å kjempe seg videre med det laget de har på en imponerende måte. Byåsen måtte se seg slått av både Vipers, Larvik og Storhamar på tabellen før sommeren, men de det var ikke en dårlig prestasjon av den grunn.

Byåsen har gjennom årene mistet Kari Aalvik Grimsbø, Camilla Herrem og Marit Malm Frafjord til utlandet, men har dyrket frem spillere som Marit Røsberg Jacobsen, Kristin Venn, Silje Waade, Moa Högdahl og Tonje Lerstad. Av disse er det kun sistnevnte som står igjen i dagens tropp. De andre har forlatt Trondheim til fordel for utlandet og andre norske klubben før sesongen. De har dog fått tilbake Ida Alstad etter graviditet og en spennende spiller i Rita Laktos fra Ungarn, i tillegg har de flere fremadstormende spillere i blant annet Maja Magnussen, Maren Aardahl og Oda Uthus.

Larvik har også mistet en stor profil her og der til andre klubber eller fordi de har lagt opp gjennom de siste årene (Cecilie Leganger, Nora Mørk og Heidi Løke). Så kom kanskje den største smellen før forrige sesong når de mistet mer eller mindre hele laget. Allikevel klarte de å bygge opp et lag som kom på en imponerende 2.plass forrige sesong. Før denne sesongen gikk de to siste etter som Thea Mørk og Kristine Breistøl tok turen over til Danmark. Det blir et spennende å se hvordan laget kjemper seg videre, men jeg har troen på at de som er igjen skal klare seg bra. Det er mange som blomstret i sin første sesong, blant annet Maria Hjertner, Mathilde Rivas Toft og Tonje Berglie. Forhåpentligvis kommer også ''mammaen'' i laget, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, tilbake og hun blir fort en viktig brikke.

Jeg vil nok tro at begge lag vil fortsette å kjempe i toppen, og ingen har lyst til å avgi poeng i dag. Jeg tror nok denne kampen vil bli enda mer spennende enn tidligere. En åpningskamp er alltid litt nervepirrende uansett hvem du møter, men denne kampen blir jo noe ekstra.

FÅ MED DEG OPPGJØRET PÅ TV2 SPORTEN/SUMO KLOKKEN 20.15 :D

Tertnes - Molde kl 18.00

Gjerpen - Vipers kl 18.00 Begge kampene ser du på handballtv.com


Camilla Herrem og Linn-Kristin Riegelhuht Koren har hatt mange dueller mot hverandre i klassikeren. Her i 2014.

Foto: LarvikogNorge


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page