top of page
Søk

Hvem blir med til EM?


Det morsomste hvert år er å tippe troppene til mesterskap, mest fordi du aldri helt vet hva Thorir tenker. Nå vet vi som regel at han alltid trekker en kanin opp av hatten som lærling. En som ofte ikke har spilt landskamper en gang. Man ser jo også litt av laget under samlingene som har vært, og vi vet hvem som kanskje er nærmest en plass. Dessverre er det uansett noen som må ut og det er nok ikke den letteste jobben. Landslagsledelsen har selvfølgelig mange ting som spiller inn som vi ikke ser utad.Det skal settes sammen et lag som passer sammen og med ulike kvaliteter.

Thorir har sagt at det spillerne gjør i klubblaget er veldig viktig frem mot mesterskapet. Det blir derfor press på flere av spillerne, det er mye som står på spill. Heldigvis har de fleste vært med på dette før, så de vet jo hva som må til.

Jeg prøver meg frem på laget her (Alle bildene har jeg tatt selv, i kampen mellom Norge og Sveits 02.06.2018):

Målvaktene

Katrine Lunde og Silje Solberg

Etter at Kari Aalvik Grimbø meldte om landslagspause tidligere i år så er det bare to aktuelle målvakter. Det er disse som har spilt alle kampene dette året, og som har vært to bautaer for laget i en årrekke.


Linjespillere:

Kari Brattset, Heidi Løke og Vilde Ingstad

Jeg tror han gjør som i fjor og tar med alle tre. Mye på grunn av forsvarskvalitetene til Ingstad. Hun har også hatt en strålende sesongstart i Esbjerg. Kari Brattset har blitt 1.valg hos Gyør og det ser ut som om hun har gjort sakene sine bra hitil. Heidi Løke har gjort det godt for Storhamar og vi vet hva som bor i henne. Det er kanskje ikke helt det samme nivået som tidligere, men hun har såpass respekt hos motstanderne. Når det er sagt så er hun uansett like rå som tidligere og fighter hele veien.

Om han velger å ta med bare to så sier jeg lykke til. Rett og slett fordi det er et umulig valg - akkurat som med målvaktene til mesterskapene i 2015-2017.


Venstrekanter:

Sanna Solberg og Thea Mørk

Tiden er inne for å få Thea Mørk med i en mesterskapstropp og nå ser det endelig ut som skadene holder seg unna. Med Camilla Herrem i 1.divisjon og tilbake etter fødsel mener jeg at Sanna og Thea er et hakk foran per dags dato. Sistnevnte har fått nok erfaring med flere solid landskamper og spill i Champions Leauge med Larvik. Når det er sagt så har Camilla vært veldig solid så det blir jo spennende å se om hun klarer å ''lure'' seg med.


Høyrekant(er):

Marit Røsberg Jacobsen

Tror fort hun blir den eneste høyrekanten da flere av bakspillerne kan spille på kanten. Hun har vært solid siden debuten i 2016, og fikk vist frem potensiale under VM. Har ikke sett så mye av henne i klubb, men ser ut som hun har gjort det gått bra.


Høyre bakspillere:

Amanda Kurtovic, Stine Skogrand og Silje Waade,

Amanda er nok ganske sikker, uten at jeg har sett henne så mye i klubbsammenheng enda. Har erfaringen og jeg synes hun har blitt mer solid de siste årene. Stine Skogrand har fått en god start i Herning-Ikast (FCM) og har vært solid for landslaget det siste året. Forsvarskvalitenene hennes blir veldig viktig. Silje fikk ikke en god start for Byåsen i comebacket etter korsbåndskaden, men har fått en ny start i Vipers denne sesongen. Forsvarkvalitetene blir viktige, og hun har fått fart på angrepsspillet også.

Alle tre kan spille på kanten ved behov!


Venstre bakspillere/playmakere:

Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Helene Gigstad Fauske og Emilie Hegh Arntzen

Lite å si på de to første da de har vært solide for både landslaget og nå Gyør. Helene kom inn i fjor som en av lærlingene, men nå tror jeg hun får en litt annen rolle. Hun har hatt en veldig solid start i Herning-Ikast. Det har blitt mer tillit på henne etter at Veronica dro til Gyør før denne sesongen. Jeg er litt usikker på Emilie fordi jeg synes hun har vært veldig variabel, men Thorir blir nok å ta med henne i mesterskapet. Hun fikk virkelig vist frem skuddarmen som hun har mot Storhamar i høst. Det håper jeg å se mer av fra Emilie fremover. Hun er uansett en viktig brikke i midtforsvaret til Norge og Vipers. Føler det står litt mellom henne og Ingvild Bakkerud som også har fått vist seg frem i år.

Kaninen opp av hatten:

Mange har spekulert Vipersspilleren i Henny Reistad som har fått en fantastisk start på sesongen. I tillegg var hun en avgjørende spiller for Stabæk i forrige sesong + hadde stor suksess med juniorlaget som fikk sølv under sommerens mesterskap. Av det jeg har sett så synes jeg hun er en spennende spiller som har et potensiale. Hun får mye ansvar i Vipers allerede noe som er positivt.

Utfordrere: Camilla Herrem (v.kant), Marta Tomac (bakspiller/playmaker), Moa Högdahl (høyre bakspiller), Malin Aune (høyrekant), Mari Molid (playmaker/venstrebakspiller), Linn Jørum Sulland (hlyre back) og Ingvild Bakkerud (bakspiller).


7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page