top of page
Søk

HALVVEIS I SERIEN 2018/2019


Da er (nesten) alle seriekampene for i år spilt, og det er på tide med en oppsummering. Serien fortsetter 06.01.2019 med tre kamper.

GULL

På 1.plass finner vi ikke overraskende nok Vipers Kristiansand med 16 poeng. De har slått til med 8 ganske klare seiere på like mange kamper. Den største seieren i serien var mot Skrim hvor de vant 31-17 og mot Larvik 33-19. Ellers har de også slått medaljekanditat Storhamar 19-30. I 7 av kampene har de vunnet med 10 mål eller mer. Mot Tertnes ble det en 7 målsseier.

Laget er sterkt med nykommeren Henny Reistad som nylig har fått landslagsplass. Katrine Lunde er rutinert i målet, mens Linn Sulland har skutt motstanderne i senk til tider. Pernille Wibe har også kommet inn i laget nå nylig. Marta Tomac var tilbake fra korsbåndsskade etter sommeren. Den eneste som mangler er nykommeren fra Stabæk, Josefine Intelhus, som røk korsbåndet før sesongen. I tillegg fikk Mathilde Kristensen nylig en skade, og derfor er Pernille hentet inn frem til januar.

Linn Jørum Sulland har scoret flest mål for Vipers (4.plass totalt). 50 baller har gått i kassa, 26 av dem er fra straffemerket og 24 spillemål. Nykommer Hanna Yttereng har flest spillermål med sine 29 fra streken. Rett bak følger Jeanett Kristiansen på en 3.plass med 27 mål. Også Malin Aune har flere spillemål enn Sulland med sine 25.


SØLV

2.plassen er det Storhamar som har kapret med sine 12.poeng. De har kun ett tap mot 1.plassen Vipers, men har hittil spilt en kamp mindre . Laget fikk tilbake Stine Liden i laget, stjernen Chama Masson, Simona Szarkova,Kristin Venn fra Byåsen og talentet Guro Nestaker fra Oppsal. De har slitt med skader på Betina Riegelhuth, Mia Svele og Tonje Enkerud i deler av sesongen. Førstenevnte har spilt, men slitt mye med en vond skulder. Heldigvis har Heidi Løke kommet tilbake etter skade i sommer, hun har vært en viktig spiller for Storhamar.

Mot både Skrim og Gjerpen vant de med hele 13 mål, mens nå nylig vant de hele 34-13 mot Rælingen.

Heidi Løke er toppscorer med 41 mål (10 straffer).Bak følger Kristin Venn med 28 rene spillemål og Betina Riegelhuth med 25 mål (4 straffer)


BRONSE:

Larvik står også med 12.poeng på en 3.plass. Den tidligere gullgrossiten måtte gi tapt for gullet i fjor, men imponerte mange med en sølvmedalje.I år er de tippet på en 3.plass, men dette har ikke vært den beste høste. På sine 8 kamper har de allerede tapt to , mot Vipers og Tertnes. Sistnevnte ble en tung kamp som gjorde at det ble ne kjip start på julepausen. Laget mangler Linn -Kristin Riegelhuth Koren som er tilbake etter jul. I tillegg er Tine Stange gravid og Cassandra Tollbring røk korsbåndet i i august. Hege Løken har også vært litt skadet.

Heldigvis har Mari Molid kommet tilbake og mye av ansvaret har blitt lagt på henne. Sammen med Emilie Christensen har de til tider styrt laget godt. Guro Rundbråten har også hatt noen praktkamper. 17 år gamle Guro Ramberg har fått prøvd seg litt og imponert.

Mari Molid er toppscorer for 46 mål (20 straffer). Bak kommer Maria Hjertner med 27 mål og Emilie Christensen med 24. Nykommer Guro Ramberg står faktisk med 9 mål, det er imponerende.


4.plass: Fredrikstad 8 poeng

5.plass: Byåsen 8 poeng

6.plass: Oppsal 8 poeng

7.plass: Tertnes 8 poeng*

8.plass: Molde 7 poeng (9 kamper)

9.plass: Fana 5 poeng

10.plass (kvalikkplass): Gjerpen 4 poeng

11.plass (nedrykk): Skrim 4 poeng (7 kamper)*

12.plass (nedrykk): Rælingen 4 poeng (9 kamper)


Det ble drama da Rælingen og Byåsen måtte dele poengene i sin kamp. Sistnevnte scoret på frikast i siste sekund.

Som dere ser så er det veldig tett og jevnt. Det er mye som kan skje fra årsskifte. En del kamper har vært seiere med små marginer og det har i år som i fjor vært spennende å følge eliteserien. Det er flere lag som kan kjempe om medalje.

Alle lagene har spilt 8 kamper bortsett fra de jeg har skrevet i parantes.

*Tertnes og Skrim møtes på søndag 18/11. Det gjør at Tertnes kan gå opp til en 4.plass med seier, om Skrim vinner så rykker de over både Gjerpen og Fana. Det samme skjer om det blir uavgjort.

Toppscorerlisten (totalt)

1. Melanie Bak (Gjerpen) 61 mål (27 fra straffemerke) - 8 kamper

2. Mona Obaidli (Molde) 59 mål (17) - 9 kamper

3. Ragnhild Valle Dahl (Molde) 58 mål (6) - 9 kamper

4.Linn Jørum Sulland (Vipers) 50 mål (26) - 8 kamper

5. Mari Molid ( Larvik) 46 mål (20 straffer) - 8 kamper


Mari Molid ligger på en 5.plass på toppscorerlisten hittil.


7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page