Søk

Er det en som fortjener dette så er det:


THEA MØRK!


Jubel: Thea Mørk jubler for mål mot Sveits. Foto: LarvikogNorge

EM troppen ble tatt ut 6.november på blokka til Thorir Hergeirsson sto det Thea Mørk og Sanna Solberg. Fokuset ble lagt på at rutinerte Herrem måtte bli sittende hjemme i det som kunne blitt hennes 13.mesterskap på rad. Mørk får sitt aller første, for mange er nok dette noen år ''for sent''

Året 2010 kom Nora Mørk inn på landslaget etter gode år for juniorlandslaget. I mesterskapet for 8 år siden fikk hun tillit og spilte seg inn i Norges hjerter. Samme år hadde tvillingsøster Thea kommet etter fra Njård til Larvik for å spille sammen med Nora. Mens sistenevnte tok ''mye plass'' i laget og fikk mye spilletid satt ofte Thea enten på tribunen eller på benken. Foran henne i køen sto nemlig rutinerte Sara Breistøl og EM, VM og OL vinner Kari Mette Johansen. Sjansene kom etterhvert som Sara Breistøl ga seg i 2013 og Kari Mette, som også var en del skadet fra 2012, ga seg i 2014. Dessverre har skadeproblemene også ødelagt en del for Thea. Hun har ofte fått korte perioder på banen før en ny skade har ødelagt. Skulderen har vært ute av ledd, i tillegg har hun hatt korsbåndsskader tidligere. I 2014 fikk hun selskap av Sanna Solberg som også spilte på landslaget. Det ble derfor konkurranse om spilletid mellom Sanna og Thea som begge er tvillinger.


Tidligere lagvenniner: Thea og Sanna har begge spilt sammen i Larvik. Foto: LarvikogNorge

Thea har aldri vært den som har skilt seg ut i klubben. Hun har vært mye i bakgrunn i forhold til Nora, men har de siste årene tatt mer og mer plass. I 2016 debuterte hun på landslaget, men det ble ikke plass til Thea når laget skulle til Sverige for å spille mesterskap. I fjor måtte hun hjem fra landslagssamling i juni 2017 pga skulder som gikk ut av ledd igjen. Mesterskapet i fjor var derfor uaktuelt.

Så har hun i år virkelig fått en stor opptur i karrieren. Skulderen har holdt seg i sjakk, Thea storspilte som kaptein ved årsskifte og var en av Larviks viktigste spillere. Mange klubber har vært interessert i Thea, men hun har ofte takket nei. Denne gangen ble det annerledes og i mars kom beskjeden om at ferden skulle videre til København. Hun har blitt kalt inn på alle landslagssamlinger og ble blant annet kåret til banen beste mot Sveits i juni. I tillegg til godt spill i København klarte hun å overbevise Thorir om at EM plassen skulle bli hennes.

Det eneste skåret i gleden denne gangen er at tvillingsøster Nora må bli igjen hjemme pga korsbåndsskade. Drømmen har vært å spille sammen hele veien, men de lyktes ikke denne gangen heller. Forhåpentligvis klarer de å holde liv i drømmen og kanskje er muligheten der allerede neste år?

Nå skal vi uansett konsetrere oss om årets mesterskap. Jeg er utrolig spent på hvordan Thea gjør det for Norge. Det å spille landskamp er stort, men å spille mesterskap er enda større. Det er uansett ingen tvil om at denne jenta har jobbet utrolig hardt for å nå drømmen. Jeg unner Thea (som jeg har fulgt siden 2010) denne plassen. Virkelig.


Stolt tvillingsøster: Det er ingen tvil om at Nora er veldig stolt av Thea. Bilde er fra Norge - Kroatia i mars. Foto: LarvikogNorge


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle