top of page
Søk

Seier med bismak


Møbelringen Cup ble en suksess hvis vi tenker på resultatene. 3 av 3 seire, og en sterk avslutning mot verdensmester Frankrike.

Det som har fått mye fokus i ettertid er alle skadene som kom på veien. Dessverre for Amanda Kurtovic som røk ut med en alvorlig kneskade i de siste ti minuttene mot Frankrike. Fra før har Stine Bredal Oftedal stått over kampene pga hamstringen, Katrine Lunde fikk en smell i ankelen før siste kamp og Thea Mørk slet også med en kjenning bak låret. Det ser positivt ut for de tre siste frem mot EM åpningen, heldigvis.

Hvis vi skal se på det positive turneringen, som er like viktig, så er det at flere har fått kommet frem. En av de er Henny Reistad som fikk landslagsdebuten sin på torsdag. Jeg tror vel kanskje ikke hun hadde fått like mye tillit om Oftedal hadde vært skadefri.. Når det er sagt så må man bare benytte seg av fordelen. Jeg synes hun kom godt ut av det med 3 mål og hun skaffet et par straffer. Linn Sulland er tilbake etter 2,5 år og etter en litt dårlig start mot Ungarn så kom hun seg etterhvert. Jeg synes også Marta Tomac gjorde en positiv figur igjennom turneringen og håper hun er klar for mer ansvar. Også Emilie Hegh Arntzen fikk skutt fra seg.

Kantspillet gikk litt opp og ned, men jeg synes Malin Aune har fått vist seg frem godt og hun finner gode muligheter. Heidi Løke har igjen vært i slaget og storspilte spesielt mot Frankrike. Vilde Ingstad gjorde jobben i forsvaret og var også sikker fremover.

Målvaktene var også solide igjennom turneringen og begge ble kåret til banens beste i hver sin kamp.

Jentene må nå få blikket fremover og konsentrere seg om mesterskapet som starter på lørdag. Dette tror jeg de klarer fint, selv om flere tok det tungt da Amanda ble skadet (naturlig nok).For mesterskapet kommer uansett og jeg er ganske sikker på at de som er med vil gjøre det de kan for å få en gullmedalje rundt halsen.

Silje Waade er hentet inn i troppen, mens Moa Högdahl blir reserve sammen med Ingvild Bakkerud.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page