top of page
Søk

Vi skal fortsatt være stolte


EM endte før morroa begynte på ordentlig. I dag skal det avgjøres, blir det Russland eller Frankrike som tar gullet?

Det er surt at ikke Norge står i finalen, det er kjedelig at det bare var et mål som avgjorde.

Jeg skrev at åpningstap ofte ikke hadde bydd på de store problemene tidligere. Denne gangen skulle det bli avgjørende, for det fleste forutså ikke at de skulle tape så stort mot Romania også. Med to tap og Tsjekkia ble det 0 poeng i mellomspillet, og med to lag på 4 poeng så ble veien tøft. En ting var å vinne alle kampene selv, men det å være avhengig av andre var verre.

Norge gjorde jobben videre veldig bra. De viste det spille som vi vet de kan, med tre klare seire over Spania, Nederland og Ungarn. Stine Bredal Oftedal sto frem og var kapteinen vi trengte. Katrine Lunde sto som en vegg i mål, og Heidi Løke var sterk fra linja. Henny Reistad fikk mer tillit og spilte som en senior. Hun har fått et lite gjennombrudd i mesterskapet.

Kampen ble avsluttet på onsdagen, og det ble noen nervepirrende timer for både fans og jentene selv. Ungarn måtte slå Romania med 3 mål for at Norge skulle gå videre kampen etter. Det ble bare med 2. Håpet var heldigvis ikke helt over, det var en avgjørende kamp igjen. Tyskland - Nederland, her måtte tyskerne vinne ellers var vi ferdig. Det ble en nervepirrende time, men mot slutten av kampen skjønte alle at det var over. Nederlenderne ble for sterke. Det var vondt å se Tyskland som virkelig ikke spilte bra, og da var det ekstra vondt å vite at tapet mot disse ble så avgjørende.

Det ble kampen om 5.plassen istedet for kampen om gullet. Det at det var Sverige som skulle stå på motsatt banehalvdel ga nok litt ekstra energi. De skulle ihvertfall ikke slå oss, og det gjorde de ikke heller. Silje Solberg stengte buret og fremover gikk det i racerfart. Det ble ihvertfall en god avslutning. Så kan man selvfølgelig diskutere om det er riktig at det ikke var medaljene de fikk spille om.

Man kan snakke om magesjau og dårlig oppladning, men faktumet er at det ble to tap i gruppespillet. Thorir fant ikke vinnerresepten, og jentene fungerte ikke sammen. I tillegg er det flere av spillerne som ikke har vært på sitt toppnivå. Det snudde heldigvis raskt i mellomspillet hvor vi så et helt annet lag, et lag som kan vinne hver eneste kamp. Et lag som kunne vunnet gullmedaljen.

I det store og det hele så kan vi faktisk ikke forvente at gullmedaljen skal rundt halsen på våre jenter hvert eneste år. Det så vi også i fjor da Norge tapte finalen mot Frankrike. Flere lag kommer faktisk opp og frem, noe som er veldig bra for sporten. Jeg synes det er godt at vi får motstand og at vi ser at det ikke går på skinner. Egentlig mest for publikum sin del, for jentene tror jeg vet det ganske godt.

Norge er et lag som skal og burde være i toppen, og jeg tror vi ser de tilbake på pallen ganske snart.

Jeg er uansett stolt av det jentene presterte utover i mesterskapet, De vil alltid være nummer 1 for min del.15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page