Søk

2019 - på godt og vondt

Oppdatert: 13. apr. 2021

2019 er over og vi har kommet oss inn i et nytt tiår. Det blir spennende å følge jentene fremover. 2020 er et OL år, i tillegg skal jentene spille mesterskap på hjemmebane i desember.


Først får vi oppsummere 2019 på godt og vondt.

Larvik måtte ta turen ned til 1.divisjon tiltross for en solid 4.plass forrige sesong. Det økonomiske rotet ville ingen ende ta, og det var usikkert om de fikk fullført sesong. Serien ble avsluttet med alle mann alle, men sluttspillet tok en brå slutt 30.april. Da gikk kontrakten ut for alle spillerne, og rekrutter og 18-åringene måtte stå opp mot Norges beste klubb Vipers i semifinalen. Det ble en maktdemonstrasjon fra Norges nye topplag og Larvik var ute for sesongen. Med en helt ny stall skulle de ta fatt på nivå nummer 2 i Norge, kun Tonje Berglie (som slet med skade i starten av sesongen) og Alma Hasanic sto igjen. Sesongen startet et tomålsstap mot Volda før det kom 3 seiere på rad. Kampen mot Fjellhammer ble kalt årsverste, før de igjen gikk seirende ut av de neste kampene. Lokaloppgjøret mot Flint ble et høydepunkt med 21-20 seier før det ble uavgjort mot Førde og en revansjeseier mot Volda (24-35). Larvik ligger nå på 2.plass i første divisjon, bare et poeng bak Flint. Alma Hasanic kan vel sies å være lagets viktigste spiller. For all del de andre jentene har vist vilje og lagsspill så det holder til tider, men Alma har vært veldig solid hele veien.

Larviks beste spiller så langt. Foto Larvikognorge

Vipers har vært overlegne på hjemmebane og vant både NM (2018), serien og sluttspillet. Høydepunktet ble at de kom seg helt til Final 4 i Champions Leauge og fikk bronsen. Den nye sesongen har vært frisk, tiltross for noen skader. Laget har fått et nytt løft med Andrea Austmo Pedersen, Heidi Løke og Ragnhild Valle Dahl blant annet. Det har blitt 11 seiere i serien her hjemme, mens i Champions Leauge har det kladdet litt. Det ble allikvel 3 seiere, 1 uavgjort og 2 tap, dette holdt til en 2.plass i gruppa bak Metz. De avsluttet 2019 med nok et NM gull over Storhamar.


NM vinnere 2019 - Vipers. Foto: LarvikogNorge


VM 2019: Mange var skeptiske til Norges lag før mesterskapet, og medaljen kunne de se langt etter. De klarte å overbevise i gruppespillet, og mellomrunden likeså. Etter seieren mot Tyskland var de klare for semifinale mot Spania. Dessverre gikk ikke det helt som det hadde gjort tidligere i mesterskapet og det ble bronsefinale for våre jenter. Heller ikke her skulle det gå knirkefritt, tiltross for en bedre kamp. Norge tapte for Russland og måtte ta til takke med den sure 4.plassen. Alt i alt en god prestasjon, og jeg synes jentene som sto i det gjorde en fabelaktig innsats. Det ble nesten mer fokus på de som ikke var der enn de som faktisk sto på banen, noe som er synd. Camilla Herrem ble mesterskapets beste venstrekant. Silje Solberg sto frem som en solid målvakt i mesterskapet, selv om ikke alt gikk på skinner i de to siste kampene. Stine Bredal Oftedal viste seg også frem som kaptein med stor K!

VMs beste venstrekant. Foto: LarvikogNorge

Skademarerittet:

2019 har bydd på en del skader på sentrale spillere, noe som selvfølgelig er veldig synd. Det er lenge siden Thorir hadde så stort frafall til et mesterskap. Nora Mørk og Amanda Kurtovic har gått videre til nye klubber med skader. Nora gjorde comeback på tampen av forrige sesong, men korsbåndet røk på nytt i første kampen med Bucuresti. Amanda er på gang etter skaden hun pådro seg sent i 2018.

Henny Reistad har slitt med prolaps i hele høst og var tilbake i NM finalen. Det ble tungt å stå på sidelinjen etter supersesongen i fjor. Det ble for mye på juniorspilleren som fikk seniordebuten i EM 2018.

Katrine Lunde var uheldig og røk korsbåndet under bronsefinalen i Champions Leauge, en av Vipers og Norges aller viktigste spillere. Heldigvis har Andrea tatt ansvaret i Vipers og stått godt. Under VM i desember var det Silje Solberg som sto frem. Katrine måtte operere på nytt, så det er en kamp om å få med sitt 4.OL.

Veronica Kristiansen har slitt med lysken og fikk et tilbakefall i høst. Hun har spilt for Gyør igjen nå og forhåpentligvis blir hun klar til OL kvalikken i mars.

Kjerstin Bogås skulle til sin nye klubb Siofok da korsbåndet røk for andre gang i en vennskapsskamp mot Danmark i sommer. Veldig dumt for det unge talentet!

Vilde Ingstad har slitt med ryggen, men spilte for Team Esbjerg i høst. Ble ikke med til VM fordi hun skulle slippe for mye belastning.

Kari Aalvik Grimsbø har ikke spilt for Gyør denne sesongen. Hun måtte opereres etter gullet i Champions Leauge i mai. Har varslet om at hun skal hjem til Norge etter denne sesongen. Hun har gitt uttrykk for at det kan være hun legger opp også.

Tonje Berglie har også slitt med skader i høst og har vært mye ute, men var tilbake i november. Forhåpentlig holder hun seg skadefri resten av denne sesongen.

Betina Riegelhuth tok også korsbåndet i sluttspillfinalen mot Vipers. Vært en av Storhamars viktigste spillere.

Comaback på landslaget i mai 2019, dessverre kom det ny skade på høsten. Foto: LarvikogNorge

Det var 2019 kort/langt oppsummert. Ser frem til veien videre i 2020!

41 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle