top of page
Søk

Året som gikk

Oppdatert: 28. aug. 2019


Da er det 2019, og håndballsesongen fortsetter. Skal prøve å oppsummere litt av året som har gått.

Håndballsesongen

Vipers kapret seriegullet og sluttspillgullet i vår. I tillegg tok de EHF cup sølv, noe som er en god prestasjon. Hittil i høst har de vunnet alle seriekamper og kommet seg videre i Champions Leauge, i tillegg kapret de NM gullet foran Storhamar.

Larvik tok sølv i serien over Storhamar og kjempet om gullet til siste slutt. Også sluttspillsølvet havnet i Vestfold. Det ble en turbulent avslutning med nok en økomisk kriset som reddet seg inn med en hektisk dugnad bare en uke etter at seriesølvet var sikret.

Årets sesong har hittil gått litt så som så. De har hatt noen praktkamper, blant annet mot Buducnost som ble slått 23-22 på hjemmebane. Det ble med det, og de skal spille EHF cup i denne delen av sesongen. Det gikk ikke like bra i NM mot Sola, og Larvik røk ut i 1/8 finalen, i tillegg til noen klare tap i serien. De ligger uansett på en 3.plass og kjemper om en medalje.

Storhamar endte på en 3.plass forrige sesong, og har kommet enda sterkere tilbake denne sesongen. Med en Heidi Løke i form og rutinerte Chana Masson i buret har de fått det lille ekstra. De kom nylig til sin første NM finale og kjempet hardt mot Vipers, det ble sølvmedalje denne gangen. De ligger på en 2.plass i årets serie.

Det var Stabæk, Glassverket og Sola som rykket ned fra eliteserien i fjor, mens Skrim, Rælingen og Fana rykket opp.


Landslaget

Det ble vel ikke helt som ønsket under årets EM. Åpningstap mot Tyskland og en tap mot Romania sendte Norge ut i kampen om 5.plassen. De spilte drømmehåndball i mellomrunden, men det hjalp ikke noe da de var avhengig av andre resultat.

Vipersspillerne Malin Aune og Henny Reistad fikk skinne og gjorde en mer enn godkjent mesterskap. Katrine Lunde var også en viktig brikke, men hun manglet det lille ekstra. Heidi Løke var også en spiller som sto frem, sammen med landslagskaptein som virkelig gjorde det hun kunne i mellomrunden.

Camilla Herrem ble egentlig valgt bort i Em troppen, men pågrunn av Thea sin skade ble hun hentet inn igjen. Det ble et godkjent comeback og hun fikk vist frem det hun kan!


Overganger:

Thea Mørk og Kristine Breistøl takket for seg i Larvik etter mange sesonger, de dro til Danmark (København og Team Esbjerg). Brasilianerne Tamires Morena og Gabriela Moreschi ble heller ikke med videre. Heldigvis hentet Larvik inn Mari Molid og noen nye litt mindre kjente profiler som Sara Møller, Karoline Lund, Marte Figenscau, og Yasminee Gluic.

Kari Brattset fikk en skikkelig boost i fjorårets VM og ble hentet av Gyør. Det samme ble Veronica Kristiansen. Marit Røsberg Jacobsen dro til Team Esbjerg, Moa Högdahl til Viborg og Kristin Venn til Storhamar. Storhamars kaptein, Kamilla Sundmoen, la opp og ble gravid.

Marit Malm Frafjord la opp i vår etter en lang karriere, på julaften kom beskjeden om at hun er tilbake på banen for Team Esbjerg. Pernille Wibe hadde også lagt opp, men har vikariert for en skadet Mathilde Kristensen i Vipers Kristiansand.

Henny Reistad har lykkes godt etter overgangen fra Stabæk til Vipers. Hun har blitt en viktig spiller som virkelig har fått skinne både i klubblag, men også på landslaget etter debuten i høst.


Skader:

Aldri et år uten skader dessverre, og den første kom allerede i februar. Nora Mørk tok korsbåndet og ble med det ute i lang tid. Hun hadde et håp om EM, men det ble ny operasjon i oktober. Tvillingsøster fikk også en dårlig start i mesterskap pga en kjenning i låret. Hun fikk kun 4 minutter på banen før hun endte opp i tårer på benken. Dagen etter var mesterskapet slutt for hennes del.

Amanda Kurtovic var tiltenkt en nøkkelrolle under EM, men i kampen mot Frankrike under Møbelringen Cup gikk det galt. Korsbåndet røk og skrikene fra henne blir nok ikke glemt. Jeg satt på andre siden av banen og hørte det alt for godt.

Hos Larvik røk Cassandra Tollbring korsbåndet i august, mens Tine Stange også fikk en kneskade i mars. Sistnevnte er også gravid og venter barn nummer to. Også Tonje Berglie har røket en sene under foten og blir ute på ubestemt tid. Hege Løken har også slitt med litt skader denne høsten.


''Sjokk'' nyhetene:

Det kom to ganske tette avgjøreler som jeg personlig synes var veldig kjipe. Den første var at min favorittspiller valgte å legge opp som håndballspiller. Linn-Kristin Riegelhuth har etter å fått barn nummer to valgt å legge skoene på hylla. Det er fullt forstålig og det er en fantastisk karriere hun kan se tilbake på.

Så kom det en enda tristere beskjed: Thea Mørk har fått nok etter alle skadene og har valgt å avslutte karrieren. En ting er å avslutte frivillig, men det er utrolig synd at skader skal ødelegge en såpass fantastisk karriere. Det står uansett stor respekt av den avgjørelsen.MESTERNES MESTER:

Gro Hammerseng-Edin gjorde en imponerende innsats i Mesternes Mester og vant det hele foran Espen Jansen. Isabel Blanco havnet på en 4.plass. Gro ble MMs første kvinnelige vinner noen gang, det er ganske stort.


Egne opplevelser:

Det blir en del kamper i løpet av sesongen, og det er utrolig gøy. Det ble ikke like mange Larvik kamper som jeg håpet på i høst, men det ble 5 stykker i EHF cup, sluttspillet og serien forrige sesong. Jeg var til og med en tur til Kristisand under den siste sluttspillfinalen, noe som var veldig gøy. Denne høsten har jeg ikke fått tatt turen til Larvik, men har sett to kamper med Rælingen (mot Byåsen og Oppsal) og to mellom Storhamar - Vipers (serien og NM finalen).

Landslaget har jeg sett hele 6 ganger i år, noe som alltid er like gøy. Jeg har hatt veldig flaks med hvor de har spilt da det har vært 4 kamper i Oslo og 2 i Larvik. Showkampen mellom Norge og All Stars forblir nok årets høydepunkt for min del. I tillegg var vi så heldige med været i Larvik denne helgen så jeg koste meg skikkelig på tur.


15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page