top of page
Søk

En legende har takket for seg

Det er vel ikke en overdrivelse å si at om hadde vi ikke hatt Linn Sulland i OL finalen 2012 så hadde vi ikke hatt det gullet i dag. Enda mer imponerende var det at hun slet med en skade midt i kampen og ble sittende på benken. Allikevel kom hun tilbake mot slutten og avgjorde det hele.


30.05.2021 var nok en fantastisk håndballkarriere over. Linn Sulland avsluttet det hele med sitt andre Champions Leauge gull. Veien dit har vært innholdsrik og det har blitt flere edle medaljer på veien.


Hele karrieren startet i Korsvoll hun gikk videre til Stabæk i 2001. Her ble hun etter hvert svært ettertraktet da hun ble landslagsspiller i 2004. Hun ble allikevel i klubben i hele 8 år før hun ble hentet til Larvik.


Linn Sulland med Larvik i 2012

Linn Sulland har vunnet mange gull med Larvik. Her sammen med Nora Mørk i 2014.

Med Larvik har hun flere serie, sluttspill og cup gull, i tillegg til sitt første Champions Leauge gull. Også i CL finalen scoret hun hele 10 mål i den avgjørende finalekampen mot Itxaco i 2011. Hun har i tillegg 2 sølv fra turneringen (2013 og 2015). Linn har vært en spiller for de store anledningene. Hun spilte i Larvik HK fra 2009-2015 før hun dro videre til Gyør hvor hun spilte 1 sesong. Der vant hun serie- og cupgull.Linn var også med på Vipers reise fra et middelmådig lag fra Kristiansand til å bli et topplag. Hun kom til klubben i 2016 og har vært en viktig bidragsyter de siste sesongene. I 2017 endte laget på toppen av tabellen i både serie, cupen og sluttspillet. Siden det har de blitt på toppen.

Linn og Vipers vant bronsemedaljen i Champions Leauge i 2019, før de gikk helt til topp i år.


Linn Sulland for Vipers i 2017
Det har blitt mye jubel med Vipers de siste sesongene. Her med Marta Tomac i 2017

LANDSLAGET


Landslagssdebuten kom allerede i mars 2004 og hun spilte sitt første mesterskap i 2005.

Linn har vært inn og ut av landslaget, mye grunnet skader.


Det har blitt fem gull - både i VM, EM og OL. Hun har også VM og EM sølv.


I 2009 ble hun valgt bort av den nye landslagssjefen for Norge (Thorir), da hadde hun slitt med virus på balansenerven. Også året etter ble hun utelatt til EM 2010, men ble hentet inn til semifinalen mot Danmark. Iskaldt satte hun inn flere straffer da Norge gikk videre til finalen.

Hennes siste gullmedalje for Norge ble VM gullet i 2015.

Hun fikk en siste mulighet i 2018, som endte med en norsk 5.plass. Det var mye skader i laget og da var det godt med en veteran som Sulland.


Linn har i alle år fått vist frem en unik skuddarm som har avgjort mange kamper. Straffeskytingen har også vært hennes spesialitet.


Det er ingen tvil om at vi takker av en spiller som har betydd mye for norsk håndball. Hun har hatt en fantastisk karriere som vi bare kan beundre.


Nå ønsker jeg Linn all lykke til videre :)


Linn var svært avgjørende da Norge vant OL gull i 2012. Hun scoret 10 mål i finalen.

Linn gjorde comeback på landslaget i 2018 etter to år ute
Linn før EM 2018, mot Danmark

90 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page