top of page
Søk

Hvem blir med til EM?

Etter mye om og men på grunn av korona så er det bekreftet at det blir EM i desember. Alle gruppespillkampene i Norge skulle ha blitt spilt i Trondheim og Stavanger, mens semi og finale skulle spilles i Oslo. Førstnevnte har nå fått tildelt alle kampene slik at lagene i gruppe C og D ikke trenger mer reising enn nødvendig. Kampene til gruppe A og B spilles i Danmark frem til finalen. Spillerne totalisoleres på hotellet og får eget treningssenter for anledning, Juleshopping og tid med familie må de bare glemme i dette mesterskapet.

Blir en person smittet ''kastes'' hele laget ut av EM, sammen med siste motstanderlag de møtte sist. Spillere og støtteapparat blir testet i forkant av mesterskapet og med god isolasjon ellers så kan vi forhåpentligvis slippe at mesterskapet ødelegges av Covid-19.


Det har vært flere lag som har hatt problemer med viruset hittil. Både FTC, Gyør (Veronica Kristiansen) og vårt eget lag Tertnes (etter Europacup kamper) blant annet har hatt Covid-19 smitte. Mange Champions Leauge kamper har blitt utsatt denne høsten. Vi får bare håpe at alt går greit i desember.


Så får vi komme til poenget mitt med dette innlegget og det er hvem jeg tenker blir med til EM dette året. Her kommer bruttotroppen og jeg markere i fet skrift de som er aktuelle:


Målvakter

Emily Stang Sando, Silje Solberg, Katrine Lunde, Andrea Austmo Pedersen, Rikke Granlund, Marie Skurtvedt Davidsen.


Målvaktene er på mange måte bankers. Lunde har kommet tilbake fra skade og har bevist at hun har det som må til. Mangler det siste lille mot å være tilbake for fullt, men dit kommer hun nok før EM. Silje Solberg har vært førstemålvakt i Lundes fravær og har blitt en rutinert spiller.


Kanter

Malin Aune, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem

Sanna Solberg, Vilde Jonassen, Emilie Hovden, Sunniva Næs Andersen.


Her har vi to klare veteraner på venstrekant som har vært med en stund. Vi vet hva vi får av dem, og de har prestert godt. Høyrekantene er jeg litt mer usikker på siden både Malin og Marit har slitt med skader denne høsten. Sistnevnte har som jeg har sett ikke spilt på en stund, så det ser litt dårlig ut før EM. Vet at Kurtovic ikke har hatt så mye spilletid, men tror hun kan bli tatt med pga rutinen.


Strekspillere

Marit Malm Frafjord, Heidi Løke, Kari Brattset, Vilde Ingstad og Vilde Johansen

Her har jeg også slitt litt, men jeg tror Thorir velger å ha med kun to strekspillere denne gangen. Frafjord og Brattset har prestert godt og de er også viktige forsvarsbrikker for Norge. Han kan velge å ha med tre og droppe en bakspiller, og da får Løke denne plassen. Selv om jeg har litt lite tro på at han dropper Løke, men etter min mening så har de to andre prestert bedre per nå pga skade på Løke.


Bakspillere

Henny Ella Reistad, Emilie Hegh , Veronica Kristiansen, Stine Skogrand, Silje Waade

Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Tonje Enkerud, Ragnhild Valle Dahl, Moa Högdal, Ingvild Bakkerud, Kristine Breistøl, Marta Tomac, Guro Nestaker og Maja Jakobsen


Her er det mange viktige spillere, og det blir spennende å se om alle 8 blir med. Som nevnt over så kan han velge å ta med tre strekspillere og da tror jeg kanskje Hegh Arntzen blir satt ut pga totalbelastningen. Breistøl fikk komme inn under VM i fjor og har vist ansvar i Team Esbjerg denne høsten. Tror hun blir en del av hovedtroppen i år. Silje Waade har også slitt litt med skader denne høsten og tror derfor hun ikke blir med da vi har flere forsvarsspesialister i blant annet strekspillerne.


Reserver: Ingvild Bakkerud og Emily Stang Sando


Som sagt før hvert eneste uttak så er det aldri lett å vite hva Thorir tenker. Det er ikke alltid man har skjønt hvorfor han har valgt som han har gjort tidligere. Han har tidligere tatt med spillere som ikke har prestert det man som utenforstående ikke mener er ''bra'' nok. Også har han utelatt spillere som faktisk har prestert gjennom høsten (etter min mening). Jeg tror ikke han tar med helt nye spillere denne gangen pga OL som i utgangspunktet skal spilles neste år. Han velger nok litt mer rutine akkurat nå.


Uttaket er tirsdag 10.11, mest sannsynlig kl 11 eller 12.

Veteranene Camilla Herrem er ganske bankers i EM troppen. Foto: Larvikognorge, 2016
141 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page