top of page
Søk

Larvik 2010 vs Vipers 2020

Larvik 2010: Det er ti år siden Larvik gikk inn i en sesong med et topplag som var storfavoritter til å vinne Champions Leauge. De innfridde med å ta gullet tiltross for treneravgang og litt rabalder i spillegruppa. De sto sammen som et lag og kjempet seg til toppen. Min første kamp i Arena Larvik var faktisk første Champions Leauge finale i mai 2011, en fantastisk opplevelse. Jeg kan fortsatte kjenne stemningen på kroppen og hvor gøy det var å oppleve at et norsk lag var en av de beste i Europa. De hadde kjempet lenge for det gullet, og hadde allerede regjert i Norge i en årrekke.


Laget var som følger:

Målvakter; Cecilie Leganger, Lene Rantala

Kanter; Linn-Kristin Riegelhuth, Nora Mørk, Kari Mette Johansen, Sara Breistøl, Thea Mørk, (Amanda Kurtovic - dro til Byåsen, men om tilbake i starten av 2011).

Bakspillere: Tine Stange, Tine R. Kristiansen, Gro Hammerseng-Edin, Katja Nyberg, Linn Jørum Sulland, Olga Chernova, Tonje Larsen, Karoline Dyhre Breivang

Strekspiller: Heidi Løke Med 17 spillere skulle de regjere i Europa, spenningen i serien var fra før av ikke eksisterende når det gjaldt seriegullet hjemme i Norge. Det ble noen skader, men allikevel hadde de en sterk tropp med hele 13 spillere med god erfaring fra landslaget (teller med Nora Mørk som fikk sitt først mesterskap det året). De kunne matches godt på trening og konkurransen ble stor i laget. Allikevel var det hele 8 i troppen som fikk bli med i EM troppen samme år, i tillegg kom Linn Sulland inn i semifinalen. Det var spilte sammen og jobbet mot et felles mål - VINNE CHAMPIONS LEAUGE.


Champions Leauge finalen 2011: Heidi Løke, Cecilie Leganger og Kari Mette Johansen var tre av de mest rutinerte spillerne for Larvik denne sesongen. De vant sitt 1.Champions Leauge gull dette året Heidi Løke vant turneringen 3 ganger til med Gyør.


Vipers 2020:

Nå 10 år senere står Vipers Kristiansand i samme posisjon. Bare koronaviruset kan sette drømmen på vent et år, men vi får bare håpe alt går etter planen. Sten for sten har de bygget seg opp fra et bunnlag til topplaget i eliteserien. De hadde en god periode med Lunde søstrene i 2002-2004 med en 3. og 4.plass, deretter lå de på 6-10.plass. Allikevel har de klart å holde seg i eliteserien sammenhengende siden 2000. Sakte, men sikkert kom snuoperasjonen i 2015, både økonomisk og sportslig. Flere topp- og landslagsspillere fikk troen på Vipersprosjekt og de fikk etablert en god spillerstall. I 2017 kom kanskje lagets største signering til da, Katrine Lunde, hun var sulten på å vinne alt om kunne vinnes i Norge. I tillegg til Champions Leauge gullet med sin hjemklubb. I fjor kom Heidi Løke, og i år signerte Nora Mørk.


Laget 2020/2021 er som følger:

Målvakter: Andrea Austmo Pedersen, Evelina Eriksson og Katrine Lunde

Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen, Henny Reistad, Jeanett Kristiansen, Karine Dahlum,Linn Sulland, Marta Tomac, Nora Mørk, Ragnhild Valle Dahl, Silje Waade, Tonje Refnes.

Kantspillere: Carolina Morais, Jana Knedlikova, Karoline Olsen, Malin Aune, Sunniva Andersen,Vilde Jonassen, Strekspillere: Hanna Yttereng, Heidi Løke og June Andenæs


22 spillere har en drøm som skal oppfylles. Det er 11 spillere som var på sist landslagssamling for håndballjentene. Flere av de har også erfaring med landslaget, enten senior eler junior. Mange av jentene kjemper om å fortsette for Norge. Det blir spennende å se hvordan dette ender frem mot mesterskapet i desember. Det er kun 7 spillere som kan være på banen samtidig, og kun 16 spillere kan være i kamptroppen. Ole Gustav Gjekstad får en tøff oppgave fremover. Kampen om plassene er enda større her enn det var i Larvik for ti år siden. Fordelen er at de har en tropp som mange lag bare kan drømme om.

NM finalen 2019: June Andenæs og Ragnhild Valle Dahl har fått stor konkurranse i klubben denne sesongen.

215 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page