top of page
Søk

MINE TANKER OM OL TROPPEN

Nå er det under 3 uker til OL endelig er i gang. Både Thorir Hergeirsson og Christian Berge har tatt ut sine 15 utvalgte som skal være med til OL campen. I tillegg har de tatt med 3 reserver som er standby i Japan under mesterskapet.

Jeg har ingen formening om herrenes tropp, da jeg ikke følger med like mye på dem. Synes det er veldig gøy at Bjarte Myrhol får muligheten til å spille OL før han legger opp.


Det er aldri lett å vite hvem Thorir Hergeirsson velger med seg til mesterskap. Ekstra spennende er det til OL da det er 2 færre spillere enn EM og VM. Lørdag fikk vi vite hvilke spillere som fikk være med til Japan (HER) og hvilke som ble ''valgt bort''. '

(Eller som media så fint beskriver det - VRAKET)

Etter skuffelsen i 2016 er Marta Tomac endelig klar for OL i Tokyo. Foto: LarvikogNorge

Den største overraskelsen var vel at Emilie Hegh Arntzen ble valgt som reserve og ikke endte i hovedtroppen. Jeg var ganske sikker på at Arntzen spilte seg inn i troppen under Final 4 helgen i mai. Nå vet vi jo ikke hele grunnen til hvorfor det ble Kristine Breistøl og Marta Tomac som fikk de siste plassene, men i følge Hergeirsson var det veldig tett mellom alle tre. Breistøl har ikke fått mye spilletid i de mesterskapene hun har vært med i, men det kan snu denne gangen. Hun har et fantastisk skudd og kan bli en viktig forsvarsbrikke for Norge, og har også et godt samarbeid med Marit Malm Frafjord da begge spiller i Esbjerg. Marta Tomac er en playmakertype som har en annen spillestil enn kaptein Stine Bredal Oftedal. Hun har et godt blikk og er bra på å spille ut på kanten. Absolutt ikke et dumt valg.


Thorir valgte også bare en ren høyrekant, Marit Røsberg Jacobsen, noe som ikke er overraskende. Hun har vært strålende for Esbjerg denne sesongen og fortjener en plass. Stine Skogrand får ofte tillitt på kanten, og som 2èr i forsvaret. Så sånn sett er de to stykker på kantposisjonen, men Skogrand er i hovedsak en bakspiller. Dette gikk da ut over Malin Aune som, sammen med Emilie og Rikke Granlund, ble reserver til mesterskapet. Aune har ikke spilt så mye for klubblaget Vipers i vinter og derfor har nok Røsberg Jacobsen fått større muligheter til å vise seg frem også. Rikke Granlund ble en naturlig reserve med både Katrine Lunde og Silje Solberg i troppen. Rikke viste så tidlig som i desember at hun er en vi kan regne med om hun trengs. Det er betryggende om det skulle skje noe med Solberg eller Lunde.


Den siste ''overraskelsen'' ble Vilde Johansen som fikk plass nummer 15 i troppen. Ettersom både Heidi Løke (frafall) og Vilde Ingstad (skade) ikke kunne delta, var det veldig naturlig at Johansen ble med som linjespiller nr 3. Vilde har gått gradene fra lærling i Larvik, kaptein hos Tertnes og rekruttlandslaget og videre til danske Herning-Ikast.


Jeg synes alt i alt det er en meget god tropp Thorir har valgt ut, og de skal nok få kjempe i toppen. Veldig mange av jentene spiller sammen eller har spilt sammen i klubblag, og det gjør at de kjenner hverandre godt. Det viste de allerede mot Frankrike på søndag, hvor mye stemte både i forsvar og i angrep.


Marta Tomac, Henny Reistad, Vilde Johansen (mesterskapsdebutant), Kristine Breistøl, Silje Solberg, Marit Røsberg Jacobsen, Stine Skogrand og Kari Brattset spiller sitt 1.OL.

Mens Katrine Lunde og Marit Malm Frafjord spiller sitt 4.

Vilde Johansen og Kristine Breistøl skal spille sitt første OL. Foto: LarvikogNorge
124 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page