top of page
Søk

Norges mestvinnende håndballspiller

Det er på tide å hylle en av Norges mestvinnende håndballspiller gjennom tidene.

13 mesterskap - 9 mesterskapgull - 173 landskamper


30.april kom nyheten flere ventet på å få bekreftet. Kari Aalvik Grimsbø legger opp og flytter hjem til Trøndelag. På sine 13 mesterskap har hun fått 13 medaljer i både gull,sølv og bronse. Hun har fått med seg hele tre OL, hvor to av dem har endt med gull. I både 2012 og 2016 ble hun kåret til mesterskapets beste spiller. ​Det har blitt 5 EM gull, 2 VM gull og 2 OL gull. I tillegg til OL bronse, 2 VM sølv og 1 VM bronse.
Kari har spilt på landslaget siden 2005, og fikk sin mesterskapdebut under EM 2006. Her vant Norge gull etter en overbevisende finale mot Russland.  Kari har vel i sin landslagskarrière blitt stående mye i skyggen til målvaktkollega Katrine Lunde, spesielt i starten. Hun har taklet denne rollen veldig godt og har kommet inn ved flere anledninger og avgjort kamper. Under OL 2012 der i mot var hun eneren i målet og sto frem når Norge trengte det. Kvartfinalen mot Brasil huskes vel aller best, og blir nok stående i historiebøkene. Også i finalen mot Nederland i VM 2015 var Kari en sterk avgjørende brikke, med over 50 i redningsprosent.

Kari scoret sitt eneste landslagsmål da Norge slo Ungarn 24-23 under EM 2016.

I sin proffkarrière har Kari spilt for Byåsen i flere sesonger, og ble en av lagets store profiler. Hun var med da Byåsen slo stormakten Larvik i NM finalen 2007. I 2010 dro hun videre til Team Esbjerg hvor hun spilte i 5 år og deretter tok hun turen til ungarske Gyør. Med dem har hun vunnet 3 Champions Leauge gull, og ble kåret til finalens beste spiller i 2019. I kampen reddet hun i siste sekund slik at det ble en 24-25 seier.

Kneet til Aalvik Grimsbø har gjort at karrièren har vært litt begrenset de siste to årene. I 2018 tok hun en pause på landslaget. I 2019 opererte hun for 4.gang og valgte å fokusere på klubblaget.


Det å være keeper i håndball-Norge (spesielt, men også i utlandet) er status. Man hylles ofte som lagets viktigste spiller. Kari Aalvik Grimsbø feier seg inn i rekken av Norges fantastiske sisteskanser. Hun har også vært en fantastisk lagspiller som har satt laget foran seg selv. Hun virker (i media) som et inkluderende og raust menneske. Som spiller har hun hatt en utrolig karrière.


Kari har fått den trønderske prisen Olavstatuetten som er en stor utmerkelse i Trøndelag.


En fantastisk lagspiller har lagt skoene på på hylla.

Takk for alt Kari Aalvik Grimsbø :)


Her er noen av mine bilder fra hennes karrière:


342 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page