top of page
Søk

Sesongen 20/21

Oppdatert: 26. aug. 2020

Forrige sesong tok en brå slutt pga Covid-19, men nå er det på tide å ta fatt på en ny sesong.

Jeg skal gjette tabellen, som er like morsomt hvert år. Det er ikke så lett å vite hvordan ting går da alt kan skje i løpet av en sesong. Det har vært noen såkalte ''bomber'' tidligere. Aker startet bra forrige sesong, Tertnes har slått Vipers, osv. Det er jo det som er litt gøy også. Jeg gjettet kjapt på instagram, men gjør en liten endring fra den. Jeg er ganske sikker på at det blir tett fra 3.plassen og nedover.


Det ser ikke ut som det blir så mange kamper for min del denne høsten. Flere lag har sagt i fra at de prioriterer de med sesongkort , og med en grense på 200 i publikum blir det liten plass til resten. Jeg håper det åpnes for noen muligheter for fotografering er noe jeg synes er veldig gøy.


Denne sesongen er det 13.lag med i eliteserien pga koronasituasjonen. Det var 3 lag som rykket opp (Larvik, Flint og Rælingen), mens Sola slapp kvalikk siden sesongen ble avlyst. Lag nummer 12 og 13 rykker direkte ned. Kvalifiseringskampene blir spilt best av tre kamper. Lag 9 i eliteserien møter lag nummer 4 i 1.divisjon, nr 10 møter nr 3 og nr 11 møter nr 2.


Sluttspillet avgjøres mellom lag 1 til 8 over tre kamper, mens i semi og finale spilles det best av 5 kamper.


Så da kjører vi på med årets tabell:


 1. VIPERS Har fått inn store forsterkninger i både Nora Mørk og Jeanett Kristiansen blant annet, tillegg til at Katrine Lunde er på vei tilbake. Nykommeren Evelina Eriksson har også vist seg godt frem. En skadefri Henny Ella Reistad blir viktig, men Vipers er heldige som har mange å bytte på med.

 2. STORHAMAR Betina Riegelhuth er gravid og Storhamar mister dermed henne enda en sesong. Allikevel har de en sterk tropp som har spilt sammen lenge. Fikk en bra forsterkning i fjor i toppscorer Emilie Hovden. Før denne sesongen har de hentet inn blant annet tidligere Larvikspiller Cassandra Tollbring. Hun hadde en god kurve før hun ble korsbåndskadet i 2018. Moa Fredriksson er en av lagets viktigste spillere og limet i laget.

 3. MOLDE De var tippet på en 3.plass i fjor, men havnet ''bare'' på en 5.plass. Den sterkeste signeringen er uten tvil trener Tor Odvar Moen. Molde har fortsatt en sterk tropp tiltros for noen avganger og nå har de hatt en sesong og spille seg inn på. Kaptein Sherin Obaidli holder laget sammen og blir derfor en viktig spiller for Molde også denne sesongen.

 4. TERTNES Dette laget overrasker gang på gang med trener Tore Johannessen i spissen. Har mistet blant annet Tina Abdulla til Dortmund og Kristin Nørstebø som legger opp. Josefine Intelhus er den eneste som har kommet inn i troppen, så det er fortsatt kontitunet i laget. Linn Gossè har rutinen og blir en viktig spiller.

 5. BYÅSEN Overrasket litt med en bronsemedalje i fjor. Har fortsatt Ida Alstad ute med korsbåndskade, i tillegg til å ha mistet blant annet Oda Uthus (lagt opp) og Maja Magnussen (Sola). Har fått inn Kjerstin Boge Solås fra Siofok som er tilbake fra korsbåndskade. Har et sterkt kort i målvakt Annick Lippman som hadde en god sesong ifjor.

 6. FREDRIKSTAD Har mistet Thulin søstrene som har valgt å ta en pause, mens Anette Hansen som er gravid. Havnet på en 8.plass i fjor og må nok kjempe hardt for alle poeng denne sesongen. Andrea Rønning har vært lenge i laget og blir en viktig brikke.

 7. SOLA Har litt troen på at de skal hevde seg litt fra i fjor, tiltross for at de har mistet en del spillere. Fått inn en ny spennende trener i Steffen Stegavik, og forsterkninger i Maja Magnussen (Byåsen) og Kristiane Knutsen (Follo). Camilla Herrem er en av de som står for rutinen i laget.

 8. AKER Overrasket med en 7.plass i sin første sesong, og spilte flere gode kamper. Skal nok kjempe enda hardere om poeng denne sesongen. Mistet en sentral spiller i Marielle Marthinsen (Århus). Karoline Lund fikk vist seg frem i fjor og blir like viktig i år.

 9. LARVIK Er tilbake i eliteserien etter en sesong i 1.divisjon. Gjorde det sterkt der, men blir nok et hakke opp. Jeg har troen på at de skal bite fra seg, men det blir jevnt. Har mistet en sentral spiller i Mie Sando (lagt opp), men har fått inn en spennende spiller, Hanna Åhlen, fra Sverige. Alma Hasanic var den som holdt liv i kampene forrige sesong, blir veldig viktig i comeback sesongen.

 10. FANA Kom på en sterk 6.plass forrige sesong. Mister Synna Lien og Juliane Løvik, men beholder resten av laget. Det eneste laget som ikke har hentet inn nye spillere. Kan være både en fordel/ulempe. Christine Alver var lagets toppscorer i fjor og er en som står frem.

 11. FLINT Har mye av det samme laget som de hadde i 1.divisjon. Var sterke i fjor, men det er som sagt et hakk opp. Skal kjempe for å få poeng, og alt er åpent. Mister trener Tonje Larsen, men beholder assistentrener Marianne Iversen som kjenner laget godt. Mari Finstad Bergum blir en viktig og sentral spiller.

 12. RÆLINGEN Som nevnt så kan alt skje, og Rælingen kan absolutt være med å kjempe seg høyere opp. Har fått inn to sentrale spillere i Carolin Martins (Molde) og Astrid Holstad (Byåsen). Har flere spillere som har spilt sammen lenge. Ane Mällberg er lagets nye trener og er spennende tilskudd. Karoline Strømberg har over 200 kamper for klubben og blir en viktig spiller.

 13. OPPSAL Har mer eller mindre mistet hele laget og en av sine viktigste spillere, Eira Aune. Mye nytt har kommet inn, men de har fått tilbake en gammel kjenning i Kristin Halvorsen.Blir en outsider som eventuelt kan overraske. Skal spille seg inn først,blir spennende å se i de første rundene. Frida Nåmo Rønning blir en viktig brikke for laget.


Medaljekandidatene:199 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page