top of page
Søk

VM troppen 2019:

I morgen offentliggjøres VM troppen, Thorir skal ta ut sine 16 spillere som får være med til Japan. Det morsomme er at man aldri vet med landslagssjefen og hans to svenske hjelpere Mia og Mats tenker. Det er alltid et eller annet som man ikke forutser som skjer.


Jeg vil gi et forsøk på å gjette hvilke spillere som skal være med til Japan. Målvakter: Silje Solberg er soleklar, hun er Norges førstevalg med både Katrine og Kari ute. Jeg er litt usikker på om han tar med to eller tre målvakter denne gangen. Jeg setter en liten knapp på to, og at Andrea Austmo Pedersen får sjansen. Jeg tror det er små marginer mellom henne og Emily Stang Sando.


Strekspillere: Heidi Løke er bankers, ingen tvil om det. Hun har blomstret for Vipers og spesielt etter sin nesten skade. Kari Brattset - Dale er fantastisk både fremover og bakover, så hun er det ingen tvil om at blir med. Vilde Ingstad har slitt med ryggen denne høsten, men var tilbake for Esbjerg denne uken. Jeg er ganske sikker på at alle tre strekspillerne våre blir med, spesielt for at Ingstad og Brattset er viktige i forsvar.


Kantspillerne: Malin Aune og Marit Røsberg Jacobsen er nok ganske klare her. Spesielt førstnevnte har hatt en strålende sesong for Vipers. Sanna Solberg- Isaksen blir nok med på venstrekant, en viktig brikke bakover. Camilla Herrem har spilt godt for Sola, selv om laget hennes ikke har hatt den store sesongen. Hun har vært en viktig brikke for klubben og er viktig for landslaget som en del av kapteinsteamet.


Bakspillerne: Stine Bredal Oftedal, Norges kaptein, er ganske bankers her. Det er hun som styrer laget og vi trenger henne i toppform. Marta Tomac og Emilie Hegh Arntzen er rutinerte spillere som jeg tror blir med til Japan. Jeg synes de har vist en god form i Vipers, de er ikke redd for å ta sjanser og er flinke med samspillet til linja. Det er en stor fordel at de nå spiller med Heidi Løke daglig, samtidig som de tidligere har spilt med Kari Brattset. Stine Skogrand er tilbake etter mammapermisjon, og har vært god for Herning-Ikast. Forsvarsegenskapene hennes ble savnet i fjor, og hun blir derfor en viktig brikke. Silje Waade ble hentet inn for Amanda Kurtovic i fjor, og jeg tror hun får muligheten igjen. Har vært litt varierende for Vipers, men på sitt beste er hun en virkelig god forsvarsspiller. Skuddet hennes kan også bli viktig. Ingvild Bakkerud spilte en god kamp mot Brasil i Golden Leauge og fikk vist frem sitt beste. Har ikke sett henne så mye i klubb, men tror hun er ganske aktuell. Årets lærling tror jeg blir Guro Nestaker, det er alltid en kanin opp av hatten. Hun står med 2 landskamper uten spilletid, men har vist i Storhamar hvorfor hun skal med. Kan også være at Helene Fauske tar plassen, hun har hatt en strålende sesong for Herning. Dessverre slet hun under Golden Leauge turneringen i september.

Reserver: Emily Stang Sando, Helene Gigstad Fauske og Moa Högdahl.Solberg tvillingene er nok ganske bankers til VM. Foto: LarvikogNorge

290 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page